İstanbul’un göbeğinde canlı bomba:4 Ölü

Taksim İstiklal Caddesi’nde canlı bomba saldırısı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.
Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. Olay yerinden ilk gelen bilgilere göre, saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiği ve 4 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ağır 20 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Polis, İstiklal Caddesi’nde araç ve yaya trafiğini kestiği bildirildi.
İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda ölenlerin kimlikleri belli oldu

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden kişilerin kim oldukları belirlendi.
Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama hayatını kaybeden kişilerin kimlikleri belli oldu. Saldırıda 3′ü İsrailli, 1′i İranlı olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Gece yarısı ABD Beyaz Saray’dan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, hayatını kaybeden 2 kişinin Hem İsrail hem de ABD vatandaşı olduğu belirtildi.

Ölen kişilerin isimleri şu şekilde:

Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman (İsrail)

Ali Rıza Khalman (İran)

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki patlama dünya basınında geniş yer buldu.

Uluslararası haber ajansları, İstanbul’un en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi’ndeki patlamayı ‘son dakika’ gelişmesi olarak duyurdu.

Patlamayı ilk geçen ajans Reuters oldu. İngiliz haber ajansı, “İstanbul’un turistik merkezinde yaşanan patlamada iki kişinin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını” yazdı.

Amerikan Associated Press haber ajansı ise İstanbul’un kabalık caddesinde patlama yaşandığını ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini duyurdu.

Fransız haber ajansı AFP, “İstanbul’un kalbindeki kalabalık alışveriş caddesinde patlama yaşandı. Patlamanın nedeni bilinmiyor. Ambulanslar olay yerine sevk edildi” ifadelerini kullandı.