KADINLAR YALNIZ DEĞİL

KADINLAR YALNIZ DEĞİL

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi muhtarlara yönelik düzenlediği panelle, şiddete uğrayan kadınlara nasıl destek verildiğini anlattı.

Desteğe ihtiyaç duyan kadınların yalnız olmadığının vurgulandığı panelde, kadınların bireysel olarak da 458 89 00 numaralı telefona başvurabilecekleri belirtildi.

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi “Kadın Sığınmaevi ve Müdahale” paneli düzenledi. Mahalle muhtarlarına yönelik düzenlenen panelle, semtlerde şiddete uğrayan ya da herhangi bir nedenle desteğe ihtiyaç duyan kadınların nasıl yönlendirilmesi gerektiği anlatıldı.

Çankaya Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen panelde konuşan Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Yöneticisi Gülhan Alıcı Avşar, kendilerine şiddet gören kadınların yanı sıra haklarını öğrenmek isteyen ya da tek başına ayakta durmakta zorlanan kadınların da başvurabildiğini belirtti. Yardıma ihtiyaç duyan kadınların 458 89 00 / 1154 numaralı telefondan kendilerine bireysel olarak da başvurabileceklerini ifade eden Avşar, danışma hizmetinin ücretsiz ve gizlilik ilkesine dayalı olarak verildiğini vurguladı. Avşar, kadınlara psikolojik ve hukuki destek verildiğini gerekli hallerde sığınma evinde korumaya alındıklarını belirtti.

Sığınmaevi Danışmanı Özlem Cuğ Atalay da sığınmaevine yerleşen kadınların öncelikle uğradığı şiddetten kaynaklanan travmayı atlatabilmesi için çalışıldığını belirtti. Atalay, kadınların yeniden özgüven geliştirmeleri, bağımsız hayat kurabilmeleri için destek sağladıklarını ifade ederek, kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği içinde olduklarını belirtti.