TAŞDELEN GELECEĞİN SANATÇILARI İLE BULUŞTU

TAŞDELEN GELECEĞİN SANATÇILARI İLE BULUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, geleceğin sanatçılarıyla buluştu. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini okullarında ziyaret eden Taşdelen, “Sanatın göz ardı edildiği bir dönemde sizin gibi çocuklarımızın yetişmesi anlamlı. Popüler kültürün hakim olduğu dünyada asıl sanatçı eğitimi burada veriliyor” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin ABD Büyükelçiliği ile birlikte duman tekniği ile resim yapan sanatçı Dennis Lee Mitchell’in performansını sergilediği etkinliğe katılan Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’ne iade-i ziyarette bulunan Başkan Taşdelen, sanat okulunda öğrencilerle bir araya geldi.
Başkan Taşdelen, Başkentin 242 öğrencisi ile tek güzel sanatlar lisesi olan ve her köşesinde sanatın ayrı bir dalının öğretildiği okulda, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerin çalışmalarını izledi. Keman, bağlama, sanat müziği, çok sesli koro, orkestra sınıflarında öğrencilerin kendisi için hazırladığı mini performansların ardından konuşan Taşdelen, “Sanatın göz ardı edildiği bir dönemde sizin gibi çocuklarımızın yetişmesi anlamlı. Popüler kültürün hakim olduğu dünyada asıl sanatçı eğitimi burada oluyor. Hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum” dedi.
Okul Müdürü Mücahit Tutar’dan okul hakkında detaylı bilgi alan Taşdelen, daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Çankaya Belediyesi’nin geçen yıl yaptığı Mahalle Şenlikleri’nde Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan orkestra grubunun da sahne aldığını hatırlatan Taşdelen, “Verdiğiniz emeği görmemek imkansız” diyerek, öğrencilerin çalışmalarını halkla buluşturmak adına daha farklı çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

BEYTEPE’DEN TEŞEKKÜR
Okul ziyaretine Beytepe Ortaokulu ile devam eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’i, öğretmenler ilgiyle karşıladı. Okul Müdürü Hüseyin Yırgal, okullarında yapılan kapsamlı tadilattan dolayı öğrenciler ve eğitimciler adına teşekkür ettiklerini dile getirerek Taşdelen’e plaket sundu. Öğretmen çocuğu olduğu için okulda çok vaktinin geçtiğini belirten Taşdelen, “Bu nedenle okullarla ayrı bir gönül bağım var. Belediye Başkanı olduğumda okullarımıza yaptığım ziyaretlerde, karşılaştığım tablo beni çok üzmüştü, bu yüzden ihtiyacı olan okullarımızda kapsamlı bir çalışma başlattık. Sizin okulunuzda da karşılık bulan bu çalışmalarımızın böylesine sahiplenilmesi beni çok gururlandırdı” diye konuştu.
Ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Başkan Taşdelen’i 5/E sınıfında da bir sürpriz bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığının 5. Sınıf öğrencilerine 16 saat İngilizce eğitim verilmesi programı kapsamında pilot okul seçilen Beytepe’de öğrenciler, Başkan Taşdelen’e hazırladıkları İngilizce skeci oynadılar.