KESİŞEN YOLLAR GALERİ ÇANKAYA’DA

KESİŞEN YOLLAR GALERİ ÇANKAYA’DA

Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi’nde “Kesişen Yollar”, kadın duyarlılığı ve üretkenliği ile Galeri Çankaya’da sergiye dönüştü.

Galeri Çankaya, kadın duyarlılığı ve üretkenliği ile ortaya çıkan “Kesişen Yollar” sergisine ev sahipliği yapıyor. Prof. Dr. Mustafa Ayaz’ın danışmanlığında, çalışırken ortaya çıkan eserlerini bir araya getiren 7 kadın ressam, Dünya Kadınlar Günü öncesinde sevgi, barış dolu bir dünyada yaşama isteklerini belirterek, kadınların yaşadığı acıların sona ermesini diledi.
Çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi açılışında, Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi’nin inşa sürecini ilgiyle izlediğini ifade eden Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, Mustafa Ayaz’ın Türk Resim Sanatı’na büyük katkılarının olduğunu söyledi. Kadının Türkiye’de toplumsal yaşam ve sanattaki konumu üzerine söylenecek çok şey olduğunu belirten Kaya, kadın cinayetlerinin böylesine yaygın olduğu bir dönemde bu konuya dikkat çeken çalışmalara Belediye olarak her zaman destek vereceklerini aktardı.

7 KADIN’DAN SEVGİ VE SAYGI MESAJI
Farklı dönemlerde Prof. Dr. Mustafa Ayaz’ın resim atölyesinde çalışıp, daha sonra yolları Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi’nde kesişen 7 kadın ressam adına duygularını paylaşan Ulviye Baykal, “Sergi salonlarının tek tek kapatıldığı bir dönemde Ayaz Hocamızın Türkiye’nin ilk özel resim müzesini hayata geçirmesi, çok önemli bir hamle oldu. Biz bu çabaya ve kadın emeğine duyduğumuz saygı gereği bir araya gelerek, Dünya Kadınlar Günü öncesinde bu sergi için buluştuk. Kadına yönelik her türlü şiddete, tacize, tecavüze, kadın ölümlerine hayır diyoruz” şeklinde konuştu.
Resim sanatına gönül verip onu yaşam biçimi olarak seçen farklı öykülere sahip daha önce farklı yerlerde farklı ortamlarda çalışmış, çeşitli karma sergilere katılmış, kişisel sergiler açmış; S. Gülen Afşar, Ömür Turgut Atay, Ulviye Baykal, N. Sevgi Boz, Hülya Aslan Cengiz, Sari Marianne Ekici, Fatma Ulubay Erdem’in eserlerinden oluşan sergide ayrıca Prof. Dr. Mustafa Ayaz’ın yaşam öyküsü ve atölye çalışmalarından kesitlerin yer aldığı bir multivizyon sunumu da Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya’da 12 Mart’a dek izlenebilir.