Nisan’a da DİKKAT !

CNNTürk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli’den hava durumu değerlendirmesi geldi. Sıcaklıkların salı ve çarşambadan itibaren artacağını söyleyen Sürmeli, “Ama daha soğuklar bitmedi” dedi, nisanın ilk günlerinden sonra bir dalganın daha gelebileceğini söyledi.

CNNTürk’te konuşan Bünyamin Sürmeli şu bilgileri verdi:

Batıya ılık hava salıdan itibaren gelecek. Kar yağışlarının olduğu alanlarda soğuk hava haftanın ilk yarısını içine alıyor. Ilık hava batıdan gelip doğuya doğru gidecek. Sıcaklık ancak perşembe, cuma doğuya doğru taşınacak. Perşembe, cumadan itibaren kar yağışlarına veda edeceğiz.

DOĞU BÖLGELERDE KAR

Ama haftanın ilk yarısında bu soğuklar devam ederken eş zamanlı olarak hayatı zorlaştıracak miktarda yağışlar da var. İç Anadolu’nun doğusunda, Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinde, Gümüşhane, Bayburt civarında ve Doğu Anadolu’da soğuk ve yağışlar birleşince kar yağışları hayatı zorlaştıracaktır. Ciddi bir kar kalınlığı oluşturacak. İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya açılan yollarda, Sivas, Kayseri üzerinden Doğu’ya açılan yollarda ulaşım biraz sıkıntılı olabilir.

BATI TARAFLARDA HAVA NASIL OLACAK?

Batı’da hava açmaya başlıyor. Ancak bölgesel zayıf yağış geçişleri var. Yarın sabahın ilk saatlerinde Başkent çevrelerinde yine bir kar bekliyoruz. Ardından hava açmaya, sıcaklık yükselmeye başlayacak salıdan itibaren.

PAZARTESİ GECESİNE DİKKAT

Ancak don hadisesi riski var. Pazartesiden salıya geçişte geceye dikkat. Ayaz, hafif orta seviyede İç Anadolu’da, İç Ege’de bekleniyor.

Salı, çarşambadan itibaren sıcaklıklarda artış var. Tırmanış hafta ortalarından sonra bahar değerlerini aşacak. 20 derecelere, 22 derecelere, kuzeyde Marmara’da bile çıkabilecek.

SOĞUKLAR HENÜZ BİTMİYOR

Ancak daha soğuklar bitmedi. Nisanın ilk günlerinden sonra bir sistem daha gelebilir.