Sanatçı hoca M.Salim Aktuğ’dan “Renkler ve Derinlikler “

Yaşadığımız çağın girift ve karmaşıklığı ortaya konuluyor,duygu
dünyamızın yansımaları, renk yoğunluğuyla görünür kılınıyor…..

Sanatçı hoca M.Salim Aktuğ’dan “Renkler ve Derinlikler ”

Haber:Halim UTLU
Rengin, saf bir biçim olarak sunulduğu, yaşadığımız çağın girift ve karmaşıklığının ortaya konulduğu,duygu dünyamızın yansımalarının, renk yoğunluğuyla görünür kılındığı Prof.Dr. Mustafa Salim Aktuğ’un “Renkler ve Derinlikler ” temalı resim sergisi,16.3.2016 tarihinde Ankara Atlas Sanat Galerisi’nde (Cinnah Cad.No:19/1,Çankaya) gün yüzü gördü.
Evrende duruşumuz, ilişkilerimiz sorgulanıyor
Renkte sonsuz bir evren arayışında yol alan,renklerin birbirleriyle olan etkileşimlerini, tek rengin egemenliğinden, çok renkliliğe uzanan geniş bir yelpazede bir araya getiren sanatçı Prof.Aktuğ, renk parçacıklarıyla evrende duruşumuzu, ilişkilerimizi, anlam arayışlarımızı sorgulamaya, yorumlamaya çalışıyor.
Sezgisel ve deneysel birikimli
Zamanımızın sorunlarına, toplumsal dramatik olaylar karşısındaki duruşunu, tepkisini ve mesajlarını, rengin devinimi, yaşam enerjisi ve çeşitliliği içinde verirken,çok katmanlı,derinlikli,karmaşık yapılardan, sadeliğe, yalınlığa uzanmasıyla dikkat çekiyor. Çok ince ve duyarlıca planlanan dikey fırça vuruşları üzerine yoğunlaşan özgün üslup arayışının ulaştığı nokta, hem sezgisel, hem de deneysel bir birikimin sonucunu yansıtıyor.
“İç huzur” dinginliği
Toplumsal olayların, insanda bıraktığı etkiler ve yaşam mücadelesinin karşılığı olarak, rengin güçlü devinimine, hissettirdiği anlamlara yelken açan sanatçı,görünen dünya ile pek barışık görünmüyor.”Renkler ve derinlikler” temalı işleri, Prof. Aktuğ’un renk sarmalına yaptığı yolculuğun izlerini, derinliklerini ve zihnimizin ve ruhumuzun dinlendirici etkilerine, “İç huzurun” dinginliğine olanak sağlıyor.21 eserden oluşan ve anlaşılması “Zor gibi” yorumlanan bu dikkat çekici sergi,
22.4.2016 tarihine kadar görülebiliyor.