”Terör sadece insanları değil ekonomiyi de vurdu”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Brüksel saldırısına ilişkin açıklamasında “Patlayan bombalar insanlığa karşı yapılmış suçtur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Terör insanlık suçudur. Kim olursa olsun herkesin ortak tavır takınması gereken bir olaydır” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili “Brüksel’de patlayan bombalar insanlığa karşı yapılmış suçtur. Bütün Belçika’ya, orada yaşayan bütün insanlara, bizim yurttaşlarımız dahil, hepsine geçmiş olsun” ifadelerini de kullandı.

CHP liderinin konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Sorunlarımızı çözmek zorundayız. Yeni bir barış iklimi yaratmak istiyorsak bunların gitmesi lazım. Beceriksiz bir yönetim var, Türkiye savruluyor. Terör gibi herkesi bunaltan bir soruna Meclis çözüm getirmeyecek de kim getirecek. Bu sorun Türkiye’nin sorunudur. Bir partinin sorunu olmaktan çıkmıştır.

Türkiye’nin başına bu kadar belayı açan insanların bu sorumluluğu alması lazım. Eğer ahlak varsa bunların yerlerinden ayrılmaları lazım. Devlette liyakat sisteminin derhal gelmesi lazım. Adama göre makam olur mu? Liyakat sistemi devlette çökmüştür. Makamlar cemaatler arasında paylaştırılmış. Böyle bir devlet mi olur? Türkiye’yi ateşe atıyorsun, zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun.

Terör sadece insanları değil ekonomiyi de vurdu. Turizmcilerin ağızlarını bıçak açmıyor. İflas eden bir sürece doğru süratle gidiyoruz.

AB ile mülteci konusunda bir anlaşma imzalandı. Büyük havalarla gittiler oraya. Büyük başarılara imza attıklarını söylediler. Mülteciler burada durmak istemiyor, oraya gitmek istiyorlar. Çıkıp da 6 milyar euro’yu ben size veriyim de tamamına sis bakın diyemediler. Burası mülteci bakımevi mi? 2.5 milyon Suriyeli yarın ne olacak? Bir felaketi devralıyoruz. Bu insanlara nasıl bakılacak, bu insanlar nasıl beslenecek?

Bu anlaşma Türkiye’yi ikinci sınıf ülke olarak görmektir. Gidip bir de altına paşa paşa imza atıyorlar. Adına da Kayseri pazarlığı diyorlar. Bari Kayserililere hakaret etmeyin.

72 şartı yerine getireceğiz diyorlar, getirin hepsine destek vereceğiz. Diktayı arzu eden bir yönetim demokrasiden yana tavır mı alacak?

Dokunulmazlıklar kalkında 4 bakanla ilgili tüm gerçekleri öğrenmiş olacağız. Hiçbir haksızlığa hukuksuzluğa yer vermeyeceğiz.”