23 Nisanı bu yıl DEVLET değil HALK kutluyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta yarın tören ve etkinliklerle kutlanacak.
Her yılın aksine son yıllarda olduğu gibi Devlet törenlerinin sönük geçmesi için çeşitli bahaneler yaratırken halk aksine törenlerin coşkulu geçmesi için çok sayıda etkinlik düzenleyecek.
TBMM DEN TÖREN AÇIKLAMASI
Öte yandan TBMM Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında 23 Nisan törenlerinin iptal edildiği yönünde çıkan haberler üzerine bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “İddia edildiği gibi 23 Nisan resmi törenlerinin iptali söz konusu olmayıp, törenler her yıl olduğu gibi bu yıl da icra edilecektir. Aziz şehitlerimizin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyon iptal edilmiştir” denildi.

Bazı yayın organlarında çıkan 23 Nisan resepsiyon iptaline ilişkin haberler üzerine açıklama yapıldığı kaydedilerek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 96. açılış yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek olan resmi törenler, önceki yıllarda olduğu gibi 23 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 09.00’da TBMM Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek olan çelenk koyma töreni ile başlayacaktır. Takiben saat 09.15’te Anıtkabir’de Sayın TBMM Başkanı’nın başkanlığında çelenk koyma töreni gerçekleştirilecek ve ardından TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacaklardır. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasındaki anma töreni saat 10.00’da başlayacaktır. Törenin ardından TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman saat 11.30’da TBMM Tören Salonu’nda kutlamaları kabul edecektir” denildi.