4.5G hayatımıza girdi,neler değişti?

4.5G bugün itibariyle hayatımıza girdi. 3G’ye kıyasla katbekat internet hızı sunan 4.5G’ye bağlanmak için uygun SIM kart dışında, uyumlu bir telefon kullanmanız da şart. Peki telefonunuz gerçekten de 4.5G için uyumlu mu? 4.5G’yi kullanabilmek için telefonunuzu açıp hangi ayarı değiştirmeniz gerekiyor?

3G teknolojisini yıllarca kullandık; ancak bugünden itibaren hayatımızda 4.5G var ve mobilde internete bağlanmak artık hiç olmadığı kadar hızlı olacak.

Öyle ki 22 yıldır hayatımızda olan Turkcell de en hızlı interneti, 4.5G’yi doğudan batıya 81 ile taşıyor. Yani 81 ilde 3G’ye göre 10 kat daha hızlı bir internetten bahsediyoruz. Toprağa, havaya, suya, geleneklerimize, işimize, evimize yani kısacası bağlı olduğumuz her şeye dokunacak olan bu teknoloji, Turkcell’in 4.5G ve fiber altyapısı ile birlikte kusursuz bir deneyim sunarak, konuşma ve mesajlaşma hizmetlerinin yanı sıra herkesi dünyaya bağlıyor, teknolojinin tüm nimetlerine artık daha hızlı ulaşmasını sağlıyor.

Yani kısacası neye bağlı olursanız olun; bundan böyle ‘Turkcell’le bağlan hayata’ diyoruz.

Ancak bu jet hızında interneti kullanmadan önce atlanmaması gereken önemli bir konu var: Kullandığınız telefonun 4.5G’yi destekleyip desteklemediği…

Kullandığınız telefon 4.5G ile uyumlu mu?

Her 4.5G destekleyen akıllı telefon aynı hızda mobil internete bağlanmıyor. Kategorilere göre sınıflandırılan cihazlar, buna göre 4.5G’den faydalanabiliyor. Akıllı telefonların teknik özellikleri listesinde ‘CAT’ olarak belirtilen kategoriler, 4.5G’ye bağlanma hızını belirleyecek.

Bu kategorilerde ‘CAT 4’ 150 mbps, ‘CAT 6’ 200 mbps ve ‘CAT 9’ 450 mbps indirme hızı ile mobil şebekeye bağlanabilecek. Satın aldığınız akıllı telefon özelliklerine bakarak ne kadar hıza ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz.