AVUKATLARDAN İSMAİL KAHRAMAN’A TEPKİ

Avukatlar, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tepki gösterdi
“ Laik, sosyal hukuk devleti niteliklerinden geri adım atmaya yönelik her türlü girişimin karşısındayız”

Haber Merkezi- Ankara
Avukatlar, “ Yeni anayasada laiklik olmamalıdır” diyen Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tepki gösterdi: “ İnsan haklarına dayalı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti niteliklerinden geri adım atmaya yönelik her türlü girişimin karşısındayız”
Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği adına bir açıklama yapan Genel Başkan Avukat Kemal Akkurt, demokratik bir ülkede, bireylerin inanç ve ibadet özgürlüğünün devletin güvencesi altında lduğunu belirtti ve şunları kaydetti:
“ Din karşıtlığı gibi gösterilmeye çalışılan laiklik, aslında bireylerin “inanç ve ibadet özgürlüğünün” güvencesi ve dolayısı ile ileri! demokrasinin değil ama gerçek demokrasinin ön koşuludur.
Bir yandan inanç çoğunluğunun oylarıyla seçilmiş yöneticilerin, diğer inançtaki birey ya da gruplar üzerinde baskı kurmasının, diğer yandan da bazı kişi ve grupların farklı inanç, din ve mezheplerden olanların inanç ve ibadet özgürlüklerini ihlal etmesinin önüne, ancak laiklik ilkesi ile geçilebilecektir.
TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ‘ın “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır” şeklinde ifade ettiği görüş, egemenlerin “bireylerin inanç ve ibadet özgürlüğünü baskı altına alma” niyetini açıkça ortaya koymaktadır.
Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği olarak insan haklarına dayalı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti niteliklerinden geri adım atmaya yönelik her türlü girişimin karşısında olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”
2 Ek