Bu parti, bu durumu hak ediyor mu?…

Bu parti, bu durumu
hak ediyor mu?…

Necdet Buluz

MHP’de 15 Mayıs’ta yapılacak olan kongre heyecanı sürerken Gemerek ve Tosya Hakimlerinin verdiği karar tarışma konusu oldu. Ancak, hukuken bu kararların bir bağlayıcılığının olmadığına dikkat çekiliyor ve “Bu tamamen bir algı operasyonudur” deniliyor. Temennimiz partinin daha da yıpranmamasıdır. Çünkü bu gidişin sonunu pek iyi görmüyoruz.
MHP gibi bir partinin düştüğü şu hali görüyor musunuz?
Biz, bugün konu ile ilgili bazı görüş ve yorumları sizlerle paylaşmak istedik. Bu görüş ve yorumlarda Milliyetçi Hareket’te nelerin olabileceğini görmemiz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.
En çok da Gemerek ve Tosya Hakimlerinin verdiği kararın neler getirip, neler götürebileceği tartışılıyor ve merak ediliyor. Bu konuda hukukçu görüşlerine de yer veriyoruz. Buyurun:
“Dostlar;
Hukuki süreçle ilgili toplantı ve çalışmalar nedeniyle yeni girebildim. Çok yazdım ama anlamakta zorlananlar için bir kez daha; Ankara 12.SHM nin kararı ancak Yargıtay tarafından verilecek temyizen tedbir talebine bağlı olarak durdurulabilir. Taşrada herhangi bir mahkemenin bu kararın icrasına dair karar verme yetkisi yoktur. Gemerek ve Tosya Hakimlerinin verdiği karar hukukun yok hükmündedir. yani hukuk aleminde sonuç doğurmaz. Velev ki olsa bile o sadece tek delegenin durumuyla ilgili olup tüzük kongresinin yapılmasına asla mani olamaz. 15 Mayısta tüzük kongresini yapmak hala kayyım heyetinin yetki ve tasarrufundadır. Onlar yapacaklardır. Gerisi laf-u güzaftır. Algıyla oynayarak AKP-SARAY BALGAT ortaklığının tezgahı da tutmayacaktır. Bu süreçte değişimi engellemeye Balgat’ın aklı yetmez. Ancak değişimcilerin akılsızlıkları olmasa.”
+++
“MHP ye oy verenler dolayısıyla AKP ye oy vermiştir. MAALESEF. Çünkü AKP nin en büyük destekçisi her zaman Bahçeli olmuştur ve olmaya da şimdi açıktan devam ediyor. Kimse kimseyi kandıramaz. Delegelerin hemen hepsi Bahçeliyi istemiyor ama onu AKP kurtaracaktır. Kurtarabilirse. Son seçimlerde Erdoğan Bahçeliyi çağırıp: Devlet senin iki milyon oyunu alacağım. Seçim itirazı istemem, Bütün sandık görevlilerini biz tayin edeceğiz, siz formalite sandık görevlisi göndereceksiniz yoksa. gibisinden konuşması sonradan meydana çıkmıştı. Eee bundan sonra dolayısıyla MHP ye verdiğim oylar AKP ye yarıyorsa ben AKP ye oy veririm diyenler çoğalacak ve gelecek seçimlerde MHP yi bahçeli meclise sokmayacaktır. Bu sözümü bir kenara kaydedin sonra konuşuruz. Bu arada Büyük Birlik Partisi’nin oyları artacaktır. MHP li sağlam Ülkücüler AKP ye oy vermektense Büyük Birlik Partisi ne oy veririm demeye başladılar bile.”
+++

“Değerli ağabeyim;Gerçeklerle yüzleşmek bazılarının hoşuna gitmiyor neden ?Önce 1999da da Türkiye’de seçmen sayısı 32 milyon kusur iken MHP’nin aldığı oy 5 milyon 606 bindir,aradan geçen 16senede 1 kasım 2015 te seçmen sayısı 54 milyon küsur iken MHP’nin aldığı oy oranı 5 milyon 691 bindir..1999 dan-2015 yılına kadar seçmen sayısı 22 milyon artmıştır. Bu tablo Normal midir yoksa başarımıdır nedir?gerçek budur !Buda devlet bahçelinin açık ve net başarısız olduğunun belgesidir.! 16 senede parti yönetiminde bulunan 1 genel başkan bu ülkeye hiç bir mesaj verememiştir. Böyle milliyetçilik olmaz! Bahçeli ye kızıp ta PKK’ya çözüm süreci adı altında kol kanat geren akpye oy verenlerde Milliyetçi olmaz olamaz !İşi gücü sadece Erdoğan’ı eleştirmekle sonrada tükürdüğünü yalamakla lider olunmaz ! Nasıl mı 8 Nisan 2014 videosunu izleyelim.https://www.youtube.com/watch?v=MaKcMMdcjN0 Aynı Genel Başkan 23 Nisan TBMM de Erdoğan’a saygı ile selamlamasını AKP’liler ayakta alkışladı.Bu devlet geleneği ise videoda söyledikleri nedir?neyin geleneğidir ?”
+++
“HMK 390. Mad; “İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilir. Tosya ve Gemerek hakimleri yetkisiz ve açıkça suç işlemişlerdir.”
+++
“Kim adayım dese,o paralelci olacak..Şu anda etrafında olanlardan biri ben adayım dese,oda paralelci olur..Anlaşılan paralelci olmamak için aday olmamak lazım..Adayların etrafında kim varsa onlarda paralelci..Desenize cemaat ülkücüleri ele geçirmiş,meğer Türkeşçi yokmuş,Fettullahçı varmış..Veya bu adaylar,aday değil de yanında olsaydı,böyle diyecek miydi,hayır demeyecekti,yere bile kondurmazdı..Deseydi bunları millet vekili yapmazdı..Eğer gerçekten bütün bu ülkücüler paralelci ise ki bunlar % 70-80 civarında peki MHP bu oyları cinlerden mi aldı..Ülkücünün tek lideri vardır,oda Alparsan Türkeş’tir,Fettullahı tanımazlar..Boşuna çamur atmasınlar,hiç kimse buna inanmaz..MHP,AKP değildir..”
+++
“Başbuğ ile Bahçeli bir mi? Günümüzde dediklerini yapmak için iktidar olacaksın koltuk meraklısı değil… Düşünün Bakalım Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün medyası neden bugün Bahçeli haberlerine yer verir oldu. Dertleri ne? Bana bunu izah edin mantıklı…”
+++
“Albay nöbetci askere gelmiş( kendini tanıt) demiş o da (Ben onbaşımdan başkasını tanımam) demiş….Bu hakimler her nasılsa (Ankara’yı tanımam karar benim) diyor …Desinler mevlam neyler neylerse güzel eyler..
necdetbuluz@gmail.com
www.facebook.com/necdet.buluz