ÇANKAYA BİR BÜYÜK USTAYI AĞIRLIYOR: ÖZDEMİR ASAF

ÇANKAYA BİR BÜYÜK USTAYI AĞIRLIYOR: ÖZDEMİR ASAF

Türkiye’nin en iyi şairlerinden Özdemir Asaf’ın eşyalarından oluşan “Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim; Kollarım Yetişmedi” sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Çankaya Belediyesi bir büyük sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Şiirin büyük üstadı Özdemir Asaf’ın eşyalarından oluşan Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf “Tüm Dünyayı Kucaklamak İstedim; Kollarım Yetişmedi” adlı sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan serginin açılışına Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da katıldı. Kaya, dizeleri şarkılardan özel mektuplara kadar uzanmış büyük ustanın eşyalarını sanatseverlerle birlikte inceledi.

DİZELERİ HAFIZALARDA…

“Yaşamak değil, beni bu telaş öldürecek”, “Sen bana bakma, ben senin baktığın yönde olurum”, Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler”, “Yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz” dizeleriyle herkesin ezberinde yer alan şairin kitapları da sergide yer aldı. 1955 yılında yayınlanan “Dünya Kaçtı Gözüme” adlı ilk şiir kitabının ardından çok sayıda kitap yayımlayan şairin eşyaları sanatseverlerin büyük ilgisini çekti.

22 GÜN AÇIK KALACAK

Özdemir Asaf’ın, fotoğraflarıyla, kişisel evraklarıyla, defterleriyle, el yazılarıyla yaşam öyküsünü ve sanatçı kişiliğini gözler önüne seren sergi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 7 Mayıs’a kadar görülebilir.