ÇANKAYA’YA SOSYAL HİZMET PLAKETİ

ÇANKAYA’YA SOSYAL HİZMET PLAKETİ

Çankaya Belediyesi sosyal hizmetler alanında gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla 8. Ulusal Sosyal Hizmetler Kongresi’nde plaket aldı.

Çankaya Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışının bir parçası olan sosyal hizmetler alanında gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Ulusal Sosyal Hizmetler Kongresi’nde plaket almaya hak kazandı.
Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM)’nde Çankaya Belediyesi’nin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşen kongrede ana tema olarak Türkiye’de Sosyal Politikaların Dönüşümü: Yerelleşme ve Sosyal Hizmetler konusu belirlendi.
Toplumun tüm kesiminden insanların faydalanabildiği Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED), Gündüz Çocuk Bakımevi ve Etüt Merkezleri, Baharevleri, Kadın Danışma Merkezi ve Sığınmaevi, Engellilere Yönelik Merkezler ile sosyal hizmet alanında başarılı çalışmalara imza atan Çankaya Belediyesi’ne onur plaketi verildi.
İlki 1959’da gerçekleştirilen ve 1994’ten bu yana 5 yılda bir yinelenen kongrede Çankaya Belediyesi, Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet Uygulamaları alanında sunum yaptı.