DOSTLARI BÜYÜK USTA AŞIK VEYSEL’İ HATIRLADI

DOSTLARI BÜYÜK USTA AŞIK VEYSEL’İ HATIRLADI

Çankaya Belediyesi ile Aşık Veysel Kültür Derneği’nin birlikte düzenlediği gecede, Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel türküleriyle hatırlandı.

Taşdelen: “Hacı Bektaş, Mevlana, Yunus Emre, Pir Sultan ve Mustafa Kemal gibi bizi biz yapan değerlerden birisidir Aşık Veysel”

Türkiye’nin büyük ozanı Aşık Veysel Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Aşık Veysel Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.
içerik
Şinasi Sahnesi’nde düzenlenen etkinliğe, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ile Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Gündüz Şatıroğlu Çetin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Dernek Başkanı Gündüz Şatıroğlu, katkılarından dolayı Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Doğanın kendisi, aşkın kendisi, inancın kendisi ve yaşamın kendisi olan Aşık Veysel’i hepimizi kucaklayan kendi sözleriyle ve türküleriyle yüreğimize konuk edeceğiz bu akşam” ifadelerinde bulundu.

TAŞDELEN: “BU YOLUN YOLCUSU İNSANI SEVER VE HİÇ KİMSEYİ AYIRT ETMEZ. BU YOLUN BÜTÜN YOLCULARINA SELAM OLSUN”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise konuşmasında; “Bu gece Aşık Veysel’i yani sevgiyi, hoşgörüyü, barışı, adaleti anmak için bir aradayız. Bizi biz yapan değerleri, insanı insan olmaktan dolayı sevmeyi anmak için bir aradayız” dedi. Anadolu’nun büyük bir medeniyet olmasında Aşık Veysel gibi değerlerin taşıdığı önemden de sözeden Taşdelen, “Hacı Bektaş gibi, Mevlana gibi, Yunus Emre gibi, Pir Sultan gibi, Mustafa Kemal gibi bizi biz yapan değerlerden biridir Aşık Veysel” ifadeleri salondan büyük alkış aldı. Taşdelen konuşmasını; “Bu yolun yolu, yolcusu insanı sever ve hiç kimseyi ayırt etmez. Bu yolun bütün yolcularına selam olsun” şeklinde tamamladı.

BÜYÜK OZANIN TÜRKÜLERİ ŞÖLEN HAVASINDA SESLENDİRİLDİ

Bilal Tekcan’ın sunumuyla ve “Dostlar Beni Hatırlasın” adıyla düzenlenen etkinlik iki bölümden oluştu. İlk bölümde halk ozanları Ali Kızıltuğ, Ali Güç, Ali Baştuğ, Mehmet Ali Eröksüz, Mustafa Sayılır ve Kenan Şahbudak Aşık Veysel’in ölümsüz eserlerini sazları ve sesleriyle icra ettiler.

İkinci bölüm de ise, Alessandro Cebrone şefliğinde solistler Gül Seçkin, Nuray Çeviker, Kamil Kaplan Aşık Veysel’in, “Genç Yaşımda Felek Vurdu Başıma”, “Derdim Gizli Kapağını Kaldırma”, “Güzelliğin On Para Etmez, Bu Bendeki Aşk Olmasa”, “Dünyada Tükenmez Murad Var İmiş”, “Kara Toprak”, “Bir Ulu Ağaçtan Bir Yaprak Düşse”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Dostlar Beni Hatırlasın” ve “Gelmez Yola Gidiyorum” eserlerini seslendirdi. Halk Ozanı İhsan Öztürk’ün de seslendirdiği Veysel türküleriyle son bulan türkü şöleninin ardından emeği geçenlere teşekkür plaketi sunuldu.

Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Gündüz Şatıroğlu Çetin’in katkılarından dolayı plaket takdim ettiği Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Aşık Veysel’in kızı Menekşe Süzer’e plaket sundu.