Fenerbahçe ve Galatasaray şimdiden finalde gibi….

Türkiye Kupası yarı finalinin ilk maçları oynandı.Galatasaray Rize de Çaykur Rizespor u 3-1 yenerken Fenerbahçe de Konya da KONYASPOR’U 3-0 yendi.Alınan bu sonuçlardan sonra Antal ya oynanacak final karşılaşmasını daha şimdiden Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanması kesinleşti gibi oldu.
Çaykur Rizespor 1-3 Galatasaray
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor’u 3-1 mağlup ederek rövanş maçı için önemli bir avantaj elde ederken Sarı-kırmızılı ekip tam 8 resmi maç sonrası galibiyet elde etti. Sarı kırmızılılara farklı galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Emre Çolak, 61. dakika Yasin Öztekin ve 90+5. dakikada Podolski kaydetti. Ev sahibi ekibin golünü 76. dakikada Ahmet İlhan attı. Mücadelenin 51. dakikasında Rizespor’dan Makiadi, 65. dakikasında da Galatasaray’dan Hakan Balta kırmızı kart gödü. Bu karşılaşmanın rövanşı 4 Mayıs’ta Türk Telekom Arena’da oynanacak.
Torku Konyaspor 0-3 Fenerbahçe –
Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Süper Lig’in sürpriz ekibi Torku Konyaspor’u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Torku Arena’da oynanan mücadelede konuk ekip Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 38. dakikada Volkan Şen, 45. dakikada Nani ve 90. dakikada Robin van Persie kaydetti. Mücadelenin rövanşı 5 Mayıs tarihinde Ülker Stadyumu’nda oynanacak.