FÜTÜRİZM SEMİNERİ BAŞLIYOR…

Geleceğin toplumsal yapısı ve mega trendleri,geleceğin iş hayatı, inovasyon

ve dijital transformasyon, robotik teknolojiler sanayiyi nasıl dönüştürüyor?!

FÜTÜRİZM SEMİNERİ Cuma günü BAŞLIYOR…

Haber:Halim UTLU

Geleceğin toplumsal yapısı, sosyal değişim ve dönüşümler ile geleceğin toplumsal yapısının nasıl şekilleneceği, şimdiden yürütülmesi gereken politikaların “Nüfus ve Gelecek” başlıklı sunumda Prof. Dr. Ali Çağlar, geleceğin mega trendleri, trendlerin ekonomik ve sosyal etkilerinin Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ali Türker tarafından masaya yatırılacağı “Ankara Fütürizm Semineri” başlıyor.

Seminer,Ticaret Odası Meclis Salonu’nda

Geleneksel hale gelmesi planlanan “Ankara Fütürizm Semineri”nde, geleceğin iş hayatından dijital transformasyona; 3D yazıcılardan teknolojik dijitalleşmeye, onlarca konu ele alınıyor.Konunun

uzmanlarının, en yeni inovatif gelişmeleri paylaşacağı etkinlik,29.4.2016 tarihinde, saat 09.00’da Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda (Söğüztözü Mah. 2180 Cad. No: 5/A Çankaya) yapılıyor. .

Geleceğin İş Hayatı, İnovasyon ve Dijital Transformasyon

Ortak akıl, paylaşım ekonomisi ve Access ekonomi başlıklarında dünya trendleri Dr. Cenk Tezcan tarafından “Geleceğin İş Hayatı”, “İş hayatında İnovasyon ve Dijital Transformasyon”konusu ise

SAICA Pack Ülke Müdürü Kaan Özkan tarafından anlatılacak Özkan,inovasyon muhasebesi, I2

Innovative Intelligence ve dijital transformasyon için öncelikler gibi meraklıların ilgisini çeken konuları ele alıyor.

Robotik teknolojiler sanayiyi nasıl dönüştürüyor?

Atılım Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Göksel Durukaya, konuya akademik bir bakış ile son yılların gözde konusu 3D yazıcılarla ilgili merak edilenleri anlatıyor. Durukaya, 3D/4D tarayıcıların, sanayi 4.0 yaklaşımının ve yapay zeka, robotik teknolojilerin sanayiyi nasıl dönüştürdüğünü örneklerle sunuyor..

Bu arada “Ankara Fütürizm Semineri”nde, geleceğin toplumsal yapısı, sosyal değişim ve dönüşümler de masaya yatırılıyor.

Geleceğin toplumsal yapısı ve mega trendleri

Prof. Dr. Ali Çağlar, “Nüfus ve Gelecek” başlıklı sunumunda, geleceğin toplumsal yapısının nasıl şekilleneceğini, şimdiden yürütülmesi gereken politikaları masaya yatırıyor. Programın son sunumunda,Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ali Türker, geleceğin mega trendlerini, trendlerin ekonomik ve sosyal etkilerini mercek altına alıyor.Etkinliğe,Ankara Kalkınma Ajansı web sayfasında (www.ankaraka.org.tr) yer alan formu dolduran ve ilgi duyan herkes katılabiliyor..