Tarımsal toplantıların sonuncusu, Ardahan, Ağrı,Van,Erzincan,
Bitlis,Elazığ,Muş, Erzurum,Hakkâri,Iğdır,Kars,Tunceli,Bingöl ve
Malatya’nın katılımıyla,15-16 Nisan 2016 tarihlerinde yapılıyor…
Türk Tarımı Doğu Anadolu Bölgesi
ortak akıl toplantısı Erzurum’da…
Bakan Faruk Çelik“Ortak akıl toplantıları,
ülkemiz tarımını daha da ileri taşıyacak”
Haber:Halim UTLU
Şanlıurfa, Bursa, Adana, Trabzon, Konya ve İzmir’de düzenlenen bölgesel ortak akıl toplantılarının sonuncusu, Doğu Anadolu Bölge illeri Ardahan, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Muş, Tunceli,Van ve Malatya’nın katılımıyla, 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde, Erzurum’da yapılacağı açıklandı.
Bölgesel ortak akıl toplantılarıyla ülke tarımının genel fotoğrafının çekileceğine dikkat çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Değerlendirmelerimizi, böylelikle
sağlıklı bir şekilde yapabilecek, bütüncül bir yaklaşımla doğru politikalar oluşturabilecek, ülke tarımını daha da ileri taşıyabilecek ve 2023 yılı için koyduğumuz hedeflerimize emin adımlarla yürüme imkânına sahip olacağız” dedi.
14 il katılıyor
Türkiye tarım politika ve uygulamalarının; bakanlık çalışanları ile tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla, 7 ayrı bölgede düzenlenen bölgesel ortak akıl toplantılarının sonuncusu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in başkanlığında Erzurum’da yapılıyor.
Şanlıurfa, Bursa, Adana, Trabzon, Konya ve İzmir’de gerçekleştirilen bölgesel ortak akıl toplantılarının Doğu Anadolu Bölgesi ayağını teşkil eden toplantılar; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van olmak üzere, bölgedeki 14 ilin katılımıyla, 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde düzenleneceği açıklandı.
GTHB il müdürleriyle toplantı 15 Nisan’da
Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Bakan Çelik’in başkanlık edeceği toplantıların ilkinin, 15 Nisan 2016 Cuma günü Bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımıyla, “Bakanlık Koordinasyon Toplantısı” şeklinde gerçekleştirileceğini bildirdi.
Aynı gün öğleden sonra da, Bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşlar, bölge GTHB il müdürleri ve bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların müdürleriyle “Bölgesel genişletilmiş bakanlık koordinasyon toplantısı” yapılacak.
Soğuğa Dayanıklılık Test Merkezi açılıyor
Bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşlar, bölge GTHB il müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri, üniversiteler, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla, “Doğu Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı” ise 16 Nisan 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
Bu toplantıların yanı sıra, AB destekli “Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak
Kimliklendirilmesi ve Kaydı İçin Teknik Yardım Projesi” kapsamında başlatılacak olan, elektronik kimliklendirme kampanyasının açılış törenine, Bakan Çelik katılacak.Daha sonra da Soğuğa Dayanıklılık Test Merkezinin açılışını Bakan Çelik yapacak.
Ortak akıl politikaları daha sağlıklı ve doğru
Ortak akıl toplantılarıyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Çelik “Göreve geldikten sonra evvela Bakanlığıma mensup bürokratlardan aldığım brifinglerle; yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgiler aldım. Daha sonraki süreç içerisinde gerçekleştirdiğimiz görüşme ve toplantılarda, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek ortak politikalar oluşturmaya çalışıyoruz.
Ancak bir adım daha ileri giderek; ülkenin dört bir yanında faaliyet gösteren tarım sektörünün tüm temsilcileriyle, yerinde bir araya gelinerek oluşturulacak ortak akılla politikalarımızın daha sağlıklı ve doğru oluşabileceğine karar verdik. Bu sebeple bölgesel ortak akıl toplantılarını gerçekleştiriyoruz.” diyerek,sözlerini şöyle tamamladı;
2023 yılı hedefleri
” Bu çerçevede 6 bölgemizde yaptığımız toplantılardan azami faydalar elde ettik. Verimli geçen bu toplantılarla; Bakanlık çalışanları ve tarım sektörü paydaşlarıyla beraber, bölgesel konuları tüm boyutlarıyla masaya yatırarak değerlendirme imkânını elde ettik.
Erzurum’da gerçekleştireceğimiz programla, bu toplantıları nihayetlendirmiş ve ülkemiz tarımının genel fotoğrafını çekmiş olacağız. Böylelikle değerlendirmelerimizi sağlıklı bir şekilde yapabilecek, bütüncül bir yaklaşımla doğru politikalar oluşturabilecek, ülke tarımını daha da ileri taşıyabilecek ve 2023 yılı için koyduğumuz hedeflerimize, emin adımlarla yürüme imkânına sahip olacağız.”