İstanbul’da olağanüstü güvenlik tedbirleri !

Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün etkinlik yapacağı alanlar başta olmak üzere, insan yoğunluğunun olduğu yerlerde terör saldırısı planlandığı istihbaratı alınması üzerine alarm verildi.

İstanbul polisi her yerde geniş çaplı güvenlik önlemleri alıyor.
Birçok kamu kurum ve kuruluşunda ise güvenlik tedbiri üst seviyeye çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kentin güvenliğinin sağlanması için, yapılan çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yaşanabilecek suçları, meydana gelmeden engellemeyi amaçlayan, İstanbul Polisi, bir çok noktada uygulama başlattı. Denetimler, insan sirkülasyonun fazla olduğu noktalarda, yoğunlaştı. Özellikle, Eminönü Vapur İskelesi, Aksaray Meydanı, Edirnekapı Şehitliği, Taksim Meydanı, Mecidiyeköy Metrobüs İstasyonu’nda yapılan çalışmalarda, çok sayıda polis görevlendirildi.

ŞÜPHELİLER ARANDI

Asayiş ağırlıklı uygulamalarda, şüpheli görülen kişileri durduran ekipler, üst araması yaptı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Bilgi Tarama Sistemi (GBT) üzerinden suç kayıtlarına da bakıldı. Devam eden denetimlere polis helikopterinin de destek verdi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların çevresinde de tedbir alınan İstanbul’daki, olağanüstü güvenlik önlemleri sebebiyle bir çok polisin haftasonu izni iptal edildi.