”LAİKLİK”

Önce İsmail Kahraman’ı tebrik etmeliyiz. 14 Yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının gerçek yüzünü bu kadar açık yüreklilikle dile getirdi ki artık bu söylemin bundan sonra tevil götürecek halini bırakmadı.

AKP iktidarının yıllardır adım adım uyguladığı din ağırlıklı devleti yönetme taktiğinin geldiği son noktayı da koyarak ülkedeki bazı aymazları sanırım uyarmış oldu.

Özellikle Anayasayı niye değiştirmek istedikleri ayan beyan anlaşılmış oldu.

Bizler bu tehlikeli gidişi her an anlattıkça “Ne yapalım yani iyi de adamlar çalışıyorlar, başka oy verecek parti mi var” diyerek bu tehlikeli gidişe çanak tutuyorlardı.

Kahraman’ın bu sözleri ve iktidarın son zamanlardaki bazı sinsi uygulamaları “Kafalarında laikliğin olmadığı bir din devleti olanlara Türkiye’yi, çocuklarımızı bu Ortaçağ kafasına teslim edemeyiz!” diyenlerin ne kadar haklı oldukları geç te olsa ortaya çıktı.

“AYM tarafından “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğu tescillenmiş partinin “Anayasada laiklik olmamalı” çıkışına şaşıranlara şaşırıyorum” diyerek tepkisini gösteren Tarihçi yazar Sinan Meydan’a ait bundan sonraki satırlar…

– Tüm İslam dünyası, tüm Ortadoğu din, mezhep savaşlarıyla, geri kalmışlıkla boğuşurken hala laikliğe düşman olmak! Yazık

– Kafalarında laikliğin olmadığı bir din devleti var! Türkiye’yi, çocuklarımızı bu Ortaçağ kafasına teslim edemeyiz!

– Laiklik: Aklın özgürleşmesidir. Hukukun,siyasetin, eğitimin vb akla, bilime dayanmasıdır. Ayrıca vicdan hürriyetidir.

– Laiklik ve üniter yapı Türkiye Cumhuriyeti’nin iki temel direğidir. Bu iki temel direği yıkmak isteyenler maalesef Meclise de sızmış durumda!

– Amerikancı-dinci karşıdevrim 1950′lerden beri laik Cumhuriyeti yıkıp yeniden sultan/halife şirk düzenini kurmayı planlıyor. Bu sürpriz değil!

– Laikliği anayasadan çıkarıp Türkiye Cumhuriyeti’ni din devletine dönüştürme hayali bile akla, bilime, tarihsel gelişime aykırı bir kepazelik!

– AYM tarafından “Laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğu tescillenmiş partinin “Anayasada laiklik olmamalı” çıkışına şaşıranlara şaşırıyorum!

– İslam dünyasında, Türkiye’de laiklik sudur ekmektir. Gerçek şu: Ya akıl, bilim, uygarlık ve LAİKLİK ya yozluk, yobazlık, mezhep çatışması ve IŞİD!

– Türkiye’de laiklik Selçuklu’dan, Tuğrul Bey’den, 200 yıllık Osmanlı modernleşmesinden, Aydınlanma tarihinden süzüldü, Türk Devrimi’yle taçlandı.

– Laiklik değişen, gelişen çağın bir zorlamasıdır. Toplumları din, mezhep vesayetinden kurtarıp aklı özgürleştirecek başka formül henüz yok!

– Laikliği kaldırıp önce aklı zincirlemeyi, sonra sultan/halife putunu yeniden dikmeyi planlıyorlar. Bu akıl tutulmasına izin vermeyeceğiz!

– Türkiye’de laiklik düşmanlığı ve din devleti projesi bir emperyalist projedir. Önce İngiliz sonra ABD emperyalizmi laik Cumhuriyete karşı!

– Bakın İngiliz ve ABD etkisindeki İslam ülkelerine, tamamında yozluk, yobazlık, bağnazlık egemen! Emperyalizm uygar değil bağnaz Müslüman ister!