MHP Yönetiminde ”Meral AKŞENER”paniği

MHP Genel Merkezi, genel başkan adaylarından Meral Akşener’in “MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor” sözleri üzerine bir inceleme başlattı. Genel Merkez kaynakları inceleme sürecinin Akşener’in partiden ihracına kadar gidebileceğini iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen salı düzenlediği grup toplantısında, “Olağanüstü kurultay komplosu paralel örgütü siyasallaştırma stratejisidir. Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur. Kırk fırın ekmek yeseler de MHP’yi tanzim edemeyecekler, olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır” demişti. Akşener CNN Türk yayınında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı aday gösterildiği dönemde bazı çevrelerin bunun bir ‘paralel’ projesi olduğu iddiasını ortaya attıklarını anlatarak, “Bu çevrelerin iddiaları doğru ise yani, Sayın İhsanoğlu bir paralel projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil” ifadesini kullanmıştı.

ÜÇ ADAYA SUÇ DUYURUSU

Bu arada MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin geçen cuma topladığı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve il başkanları toplantısında kurultay tarihi belirleyen üç genel başkan adayı ile ilgili suç duyurusu kararı aldığı öğrenildi. Gerekçe ise ‘üç adayın kendilerini kayyum yerine koyup, kurultay için tarih belirlemesi’ gösterildi. Üç aday, 8 Mayıs’ta Tüzük Kurultayı’nın, 29 Mayıs’ta da seçimli genel başkanlık kurultayının toplanmasını kararlaştırmıştı. Genel Merkez, ayrıca Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin belirlediği kayyum heyetinin ‘tarafsız olmadığı’ gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.