“PEREIRA SAHADAN KOVULMALIYDI”

Spor Toto Süper Lig 28. hafta maçında Torku Konyaspor’a konuk olan Fenerbahçe’de maçın 17. dakikasında sahalarda eşine ender rastlanan bir olay yaşandı.

Torku Konyasporlu Ömer Ali, Bruno Alves ile girdiği mücadele sonrası faul kararı beklerken yan hakeme itiraz ettiği sırada Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira Ömer Ali’nin yanına geldi. Maçın henüz başında yedikleri golün şokunu üzerinden atamayan Pereira, taç atışını kullanması için sinirli bir şekilde topu Ömer Ali’ye verince tartışma çıktı.

Yaşanan bu olayın ardından hakem Cüneyt Çakır, Pereira ve Ömer Ali’yi yanına çağırdı ve iki taraf birbirlerine sarılarak bir sorun olmadığını belirtti.

“PEREIRA SAHADAN KOVULMALIYDI”
Pozisyonu değerlendiren eski hakem Mustafa Çulcu: “Bu pozisyonun benzeri Fenerbahçe’nin Shakhtar Donetsk ile deplasmanda oynadığı müsabakada yaşanmıştı. Pereira maçın 60. dakikasında yerde yatan Brezilyalı oyuncu Fred’e yaklaşıp ayağa kalkması için kolundan tutup topu kendisine uzatmıştı. Yaşananlar sonrası maçın hakemi Felix Zwayer, Pereira’yı tribüne yollamıştı.

Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçını yöneten Cüneyt Çakır ise pozisyonu psikolojik olarak değerlendirdi. Maçın gerilmemesi adına oyuncu ile Pereira’yı barıştırdı. UEFA’daki standartlar bu tarz pozisyonlarda ihracı gerektiriyorsa burada da Pereira’nın sahadan kovulması gerekirdi.” dedi.