Stadın yapılışıda açılışıda OLAY oldu….

Yaplışı esnasında çeşitli aksaklıkların ve tartışmaların yaşandığı Beşiktaş Vodafon Arena stadının açılışıda ülke gündemine oturdu.Protokole özel yapılan ve taraftarın alınmadığı stad açılışı için düzenlenen tören, AKP’nin tesis şovlarını aratmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını dilinden düşürmeyen Başkan Fikret Orman, “Siz olmasanız bu stat olmazdı” diyerek yine övgü sınırlarını zorladı.

Beşiktaş, Vodafone Arena’yı protokol töreni ile açtı. Ancak yaşananlar pek çok taraftarı üzdü. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve çok sayıda siyasi katıldı. Bu nedenle stadın çevresinde güvenlik koridoru oluşturuldu. Açılışı izlemeye gelen taraftarlar stat çevresinden uzaklaştırıldı. Bu sırada pek çok taraftarın ağladığı ve tepki gösterdiği görüldü.
PUSULA GELDİ KONUŞMA BİTTİ

Taraftarsız stat açılışında ilk konuşmayı Başkan Fikret Orman yaptı. Orman, “Atatürk’ün ve halkın takımı Beşiktaşımız, yeni stadını halkın Cumhurbaşkanı teşrifi ile açıyor. Cumhurbaşkanımız olmasa bu stat olmazdı. Kartal’ın eve dönüşünün gizli kahramanısınız. Allah razı olsun” gibi ifadeler kullandı. Öyle ki Orman, 10 dakikada tam 38 kez, “Sayın Cumhurbaşkanım” dedi. Orman, korumalardan gelen bir kağıdı okuduktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

YÜZLERCE KİŞİ ÇİMLERİ EZDİ

AKP’nin tesis açılışlarını aratmayan törenin ardından kurdele merasimi yapıldı. Erdoğan’ın kestiği kurdele sonrası AKP’nin açılışlarda kullandığı müzik bile çalındı. Gezi Parkı direnişinde ön saflarda yer alan Çarşı grubu üyeleri stada yaklaştırılmadı ama protokol tam kadro yeşil çimlere çıktı. Daha tam oturmayan çimler üzerinde yüzlerce insan gündelik ayakkabılarıyla gezdi. Zemin tehlikeye atıldı.