Suriyelilerin zorunlu geri dönüşleri başlıyor

Türkiye’ye geri gönderilecek ilk mülteci kafilesi Yunanistan’dan Dikili’ye doğru yola çıktı.
Dikili’ye doğru ilk kafile yola çıktı

Avrupa Birliği ile Türkiye anlaşması çerçevesinde Yunanistan’dan Türkiye’ye geri gönderilecek ilk mülteci kafilesi, sabah saatlerinde Midilli Limanı’ndan denize açıldı. Mülteciler, İzmir’in Dikili ilçesine gönderilecek. Yaklaşık 130 kişinin Türkiye’ye ulaşması bekleniyor.
Dikili’den sonra Çeşme de AB parası için feda edildi!

Yunan adalarından ilk mülteci kafilesi bugün yola çıkıyor…
Dikili’den sonra Çeşme de AB parası için feda edildi!

Yunanistan, Türkiye’nin 3 milyar Euro karşılığında geri kabul ettiği Suriyeli mültecileri göndermeye başlıyor. İzmir’in iki gözde ilçesi Dikili ve Çeşme’de hazırlıklar sürerken, tepkiler de giderek büyüyor…
Sığınmacı krizinin çözümü konusunda Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan geri kabul anlaşmasının ilk adımı bugün atılıyor. Yunanistan, 500 bin göçmen ve mülteciyi Türkiye’ye göndermeye başlıyor. Mülteciler, Midilli Adası’ndan Dikili’ye, Sakız Adası’ndan ise Çeşme’ye getirilecek. Mültecilerin iadeleri katamaran tipi kapalı hızlı gemilerle yapılacak. İlk gün Dikili’ye Midilli’deki Moria ve Karatepe kamplarındaki 3 bin mülteciden bir bölümü getirilecek.

100 MÜLTECİYE 100 POLİS

Yapılan anlaşmaya göre; Jalem Tur ve Turyol firmalarının gemileri, birkaç kez sefer yaparak, mültecileri 100’erli gruplar halinde getirecek. Her seferde içinde mülteci sayısı kadar polisin bulunacağı, Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (Frontex) gemisinin de tura eşlik edeceği belirtildi. Mültecilerin parmak izleri alınıp, sağlık taramaları ile diğer işlemlerinin yapılmasının ardından ise otobüslerle Kırklareli’deki daha önce Boşnakların ve Kosovalıların yerleştirildiği kampa götürülecekleri bildirildi.