TÜRKÇE DOSTLARI ÇSM’DE BULUŞTU

TÜRKÇE DOSTLARI ÇSM’DE BULUŞTU

Türk dilini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için kurulan Dil Derneği’nin 29. yaşı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM)’nde kutlandı.

Atatürk’ün Türkçe’nin bilim ve sanat dili olması için yaşama geçirdiği Türk Dil Kurumu’nun uzantısı olan Dil Derneği’nin kuruluşunun 29. yılı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde kutlandı. Etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yanı sıra Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, gazeteci yazar Bekir Coşkun, yazar çevirmen Necdet Adabağ, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Yüksel katıldı.

Dil Derneği’nin kuruluşunun 29. yılında dostlarla bir arada olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, bu gururun yanında Dil Derneği’ni bugünlere getirip 29 yıl yaşatmanın da hiç kolay olmadığını dile getirdi. Kendilerinin akılcı ve bilimsel olandan başka doğru tanımadıklarını aktaran Özel, ‘Biz dün Cumhuriyetçiydik, bugün de Cumhuriyetçiyiz, yarın da Cumhuriyetçi olarak kalacağız ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz’ dedi.

ATATÜRK DEVRİMLERİNE KOŞULSUZ SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Dil Derneği’nin bütün olumsuzluklara rağmen 29 yılı geride bırakmasının çok önemli olduğunu ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ‘Dil Derneği’nin yeniden kurulması büyük ve cesur bir adımdır. O adımı atanlar aslında Cumhuriyet’in sahipsiz olmadığını gösterdiler. Biz de Çankaya’nın çeşitli yerlerini Atatürk resmi ve Türk bayraklarıyla donatarak fiziki olarak da bayram coşkusunu Çankaya’da yaşatmaya çalıştık. Cumhuriyet’in ve Mustafa Kemal’in Çankayasının belediye başkanı olarak cesaret ve kararlılıkla Atatürk devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim’ diye konuştu.

Dil Derneği’nin Ulusal Egemenlik ve Dil konulu açıkoturumunda Bekir Coşkun ve Ayfer Yüksel, Necdet Adabağ’ın yönetiminde konuşma yaptılar.