”ABD ‘nin iki yüzlü tutumu kabul edilemez”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikan askerlerinin YPG armalı kamuflajla görüntülenmesine “Çifte standarttır, ikiyüzlülüktür” diyerek tepki gösterdi.
ABD’den YPG armalı asker açıklaması: Kendi güvenliklerini sağlamak için

Dün sosyal medyada gündem olan YPG armalı kamuflaj giyen Amerikan askerleri için ABD’den açıklama geldi: “Kendi güvenliklerini sağlamak için.”

Sosyal medyada bazı ABD’li askerlerin fotoğrafları paylaşılmış, karelerde askerlerin Kürt güçleri YPG ve YPJ kamuflajları giydiği görülmüştü.

Haber iktidara yakın medya fotoğrafları ‘Çirkin ittifak’ başlığıyla haberleştirmişti

BBC Türkçe’nin haberine göre fotoğraflarla ilgili açıklama, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan geldi.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, düzenlediği basın toplantısında, ABD askerlerinin Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) danışmanlık için bölgede bulunduğunu ve sıcak çatışmalara girmediğini söyledi.

Cook, kamuflajlarda görünen YPG ve YPJ armalarıyla ilgili olarak da “Özel harekat birlikleri belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir” dedi.

Sözcü, fotoğraflardaki askerin ABD personeli olduğunu doğrulasa da fotoğrafların nerede ve ne zaman çekildiğine ilişkine bilgi vermedi.

Sosyal medyada bazı ABD’li askerlerin fotoğrafları paylaşılmış, karelerde askerlerin Kürt güçleri YPG ve YPJ kamuflajları giydiği görülmüştü.

İktidara yakın medya fotoğrafları ‘çirkin ittifak’ başlığıyla haberleştirmişti.

ABD ise, askerlerin güvenliği için YPG armalı kamuflaj giydiğini açıklamıştı.

Görüntülere tepki gösterdiklerini belirten Çavuşoğlu, “Müttefikimiz olan bir ülkenin YPG arması kullanması kabul edilemez, tepkimizi gösterdik” dedi. Armanın kullanılmasının kabul edilemez olduğunu savunan Çavuşoğlu, “Bu çifte standarttır, iki yüzlülüktür” diye konuştu.