Beşiktaş şampiyonluğa çok yakın:1-0

Süper Lig’de Beşiktaş, Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 devirerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir düğümü çözdü.
Süper Lig’in beklenen derbisinde Beşiktaş 1-0 kazanarak, şampiyonluk yolunda kritik bir adım attı.
Lider Beşiktaş’ın golünü 77. dakikada Mario Gomez kaydetti. Siyah-beyazlılar Fenerbahçe ile arasında olan puan farkını maç fazlasıyla 6’ya çıkardı.
İlk yarıda dengeli bir oyun vardı sahada. Beşiktaş da Galatasaray da kaşrı kalede pozisyonlar buldu. İlk yarının başarılı ismi Muslera idi. Uruguaylı kaleci tam 5 kurtarış yaparak takımının geriye düşmesini engelledi.
Galatasaray ilk yarıdaki tek tehlikeli atağını Yasin Öztekin ile yarattı. Sol çaprazdan Tolga Zengin ile karşı karşıya kalan Öztekin, kötü bir vuruşla auta gönderdi topu. Daha agresif ve coşkulu gözüken Galatasaray, Lukas Podolski ve Wesley Sneijder ile de tehlikeli şutlar gönderdi rakip kaleye.
İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar Jose Sosa’nın ayağından üst üste 2 tehlikeli pozisyon bulsa da bu pozisyonları Arjantinli hunharca harcadı.. Oğuzhan Özyakup’un daha ofansif ve dikine oynaması sarı-kırmızılı orta sahayı karıştırdı. Ofansif olarak daha yıpratıcı bir Beşiktaş vardı sahada.

MUSLERA ŞOV YAPTI
Galatasaray’da ikinci yarı adeta Muslera şov vardı. Uruguaylı kaleci başarılı kurtarışlarıyla Beşiktaş’a adeta duvar ördü. Atiba’nın şutunu tam köşeden çelen Muslera, Tosic’in uzaktan şutunda da başarılı idi. Ev sahibi takım ise Emre Çolak ile çok tehlikeli bir pozisyon bulsa da Tolga Zengin ayaklarıyla çeldi golü.

GOMEZ DEN ALTIN VURUŞ
Beşiktaş’ın bu sezon gol yollarındaki en önemli ismi Mario Gomez, TT Arena’da da sahneye çıkarak takımını sevince boğdu. Galatasaray’ın Sağından Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortaladı. Mario Gomez’e sadece topa dokunmak kaldı: 0-1
Kibilir Gomez’in bu golü Beşiktaş’a belkide şampiyonluğu getirdi.Önümüzdeki 180 dakika yani oynanacak son iki maç Osmanlıspor ve Konyaspor bu sorunun kesin cevabını verecek gibi …