ÇANKAYA DA YENİ PARKLARIN SAYISI 16’DAN 22’YE ÇIKARILDI

ÇANKAYA HEDEF YÜKSELTTİ

YENİ PARKLARIN SAYISINI 16’DAN 22’YE ÇIKARDI

2016 yılına 16 yeni park hedefiyle giren ve daha sonra hedef yükselten Çankaya Belediyesi, yıl içinde vatandaşların hizmetine sunacağı park sayısını 22’ye çıkardı.

Çankaya Belediyesi’nin 2016 yılında halkın hizmetine sunacağı yeni parklarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sayısı 500’ü bulan park ve yeşil alanlarını her geçen gün artıran Çankaya Belediyesi’nin yeni yapılacak parklarında çalışmalar devam ediyor. Daha önce mahalleleri de belirlenmiş olan 16 park sayısının 22’ye çıkartılmasıyla çalışma hızını da artıran Çankaya Belediyesi, birçok mahalleyi yeni parklarıyla buluşturacak.

8 PARKIN ÇALIŞMALARI AYNI ANDA DEVAM EDİYOR

Sene başında yapımına karar verilen ilk on altı park, Ata, İşçi Blokları, Şehit Cengiz Karaca, Oran, Mürsel Uluç, Dodurga, Öveçler, Koru, Hilal, Çayyolu, Ümitköy, Yaşamkent, Mustafa Kemal, Akpınar ve Huzur mahallelerine yapılacak. Yeni eklenen mahallelerle birlikte ilçe geneline kazandırılacak yeni parklarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaları devam eden 8 parkta altyapılar tamamlanırken, bir kısmında oyun grupları bile yerini aldı. Kısa süre sonra diğer parkların çalışmalarını da başlatacak olan Çankaya Belediyesi, bütün çalışmaları sene sonu gelmeden tamamlamış olacak.

PARKLAR HEM DİNLENCE HEM DE EĞLENCE MEKANI OLACAK

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in, sıradan birer park olmanın ötesinde adeta yeni yaşam alanı olarak nitelediği parklar, spordan sosyal etkinliklere, çocuklara ve gençlere yönelik alanlardan oturma gruplarına kadar birçok özelliği ile göz dolduracak nitelikte hazırlanıyor. Çankaya’da yeşil alan miktarının 2 milyon 169 bin 476 metrekare olduğunu belirten Alper Taşdelen, “Yeni parklarımızla yeşil alan miktarını artıracağımız gibi her yaştan Çankayalının hoşça vakit geçirebileceği alanlar da oluşturacağız. Parklarımız hem dinlence hem de eğlence mekanları olacak” diye konuştu.