ÇANKAYALI Emeklilere YENİ HAYATLAR

ÇANKAYALILARA YENİ HAYATLAR

Çankaya Belediyesi’nin özellikle yaşlı vatandaşların kaliteli zaman geçirmesi için hayata geçirdiği Çankaya Evleri kursiyerlerinin yılsonu sergisi büyük beğeni topladı. Çoğu emekli olan kursiyerler, yaptıkları çalışmaların kendilerini gençleştirdiğini ifade etti.

Çankaya Belediyesi’nin özellikle yaşlı vatandaşların kaliteli zaman geçirmesi için hayata geçirdiği Ayrancı Baharevi, Ayrancı Çankaya Evi’ne devam eden kursiyerlerin, yıl boyunca yaptığı çalışmalara ev sahipliği yaptı. Resim, kağıt rölyef, dikiş, keçe, takı kurslarına devam eden kursiyerlerin sergide yer alan çalışmaları büyük beğeni topladı.
Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Necati Koçak’ın da katıldığı serginin açılışını yapan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, hobi ve meslek edindirme kurslarının yer aldığı Çankaya Evleri’nin yanı sıra Baharevlerinin de sayısını arttıracaklarını, söz konusu mekanların hem yeni şeyler öğrenmek hem de sosyalleşmek için çok işlevsel olduğunu ifade etti.

“BURASI BİZİ GENÇLEŞTİRİYOR”
Çalışmaları sergide yer alan kursiyerlerden 74 yaşındaki Türkan Atasoy, Çankaya Evi’nde resim ve Türk Sanat Müziği derslerine devam ettiğini belirterek, “Burası Ayrancı sakinlerine yaşama gücü veriyor. Bizim gibi emekli olmuş, çocuklarını hatta torunlarını büyütmüş insanlar, burada gençleşiyor” diye konuştu.
Keçe ve deri çantalar yapan kursiyerlerden Nurgün Toros da, “Üretimin dışında kalmamak, hayattan emekli olmamak çok önemli. Gerçekten burası iyi ki var” dedi.

“EVDE OTURMAK İYİ GELMEZ”
El Sanatları Eğitmeni Nihal Töre de, Çankaya Evi’nde kursiyer olmanın aktif bir yaşam içinde olmak anlamına geldiğini belirterek, “Öğrencilerimin hepsi emekli, evde zaman öldürmek yerine burada üretimde bulunuyorlar. Evde oturmak kimseye iyi gelmez, ben tüm emeklileri Çankaya Evlerine ve Baharevlerine davet ediyorum” diye konuştu.
Serginin açılışı, Ayrancı Çankaya Evi’nde ud ve gitar eğitimi alan kursiyerlerin verdiği mini konserle sona erdi.

7 Ek