ÇANKAYA’DA BİR İLK: “PONY PARK”

ÇANKAYA’DA BİR İLK: “PONY PARK”

Çankaya Belediyesi, Çankaya’da bir ilki daha hayata geçiriyor. Yapımı tamamlanan Pony Park yaz döneminde Çansera Kent Bahçesi’nde açılacak.
Çankaya Belediyesi, tay ve Pony cinsi küçük atların bulunacağı park ile çocuklara keyifli vakit geçirtmenin yanı sıra binicilik sporunun yaygınlaştırılmasını da hedefliyor.

Örnek projelere imza atan Çankaya Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirerek yapımını tamamladığı Pony Park’ı, yakında halkın kullanımına sunacak. Tay ve Pony cinsi küçük atların binicilik amaçlı kullanılacağı park, Ankaralılar için yeni bir heyecan getirecek.
Hafta sonlarının vazgeçilmez mekanlarından Çukurambar’daki Çansera Kent Bahçesi’nde halka hizmet verecek Pony Park, 2 bin 500 metrekare alana kurulu.
18×36 metrelik manej (at eğitiminin yapıldığı yer) alanı ile çocuk ve gençlere at sevgisi kazandırarak özgüven aşılayacak olan proje kapsamında, ferdi eğitimler de verilecek. Eğitimlerle, sosyal yaşamda başarılı bireyler yetişmesi hedefleniyor.
Park, 600 metrekare kapalı biniş alanı ve 100 metrekarelik ahırın yanı sıra 90 metrekare dershane ile veli bekleme odalarından oluşuyor.
Yaz döneminde faaliyete başlayacak Park, at ve Pony bakımı ile binicilik sporunu yaygınlaştırarak Ankaralılara alternatif bir spor imkanı da sağlamış olacak.