ÇANKAYA’DAN “KENDİ İŞİNİZİN SAHİBİ OLMA” FIRSATI

ÇANKAYA’DAN “KENDİ İŞİNİZİN SAHİBİ OLMA” FIRSATI

Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen “Girişimcilik Eğitimi” başladı. İlk eğitim sınıflarına 60 kişi katılırken, 1 Haziran’da başlayacak eğitim için başvurular sürüyor. Belediye ve KOSGEB işbirliğinde sürdürülen eğitimlere, Eylül ayına kadar 180 kişi daha başvuruda bulunabilecek.

Çankaya Belediyesi’nde eğitime katılan “patron adayları” projelerini hazırlayarak geri ödemesiz 50 bin TL ve 2 yıl sonra geri ödemeli 100 bin TL sabit yatırım desteği almak üzere başvuru yapabilecekler.

Çankaya Belediyesi ve OSTİM Küçük – Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle hayata geçirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2016 yılı ilk dönem dersleri başladı. İlk sınıfın 2 Mayıs’ta başladığı derslere ikinci grup ise 16 Mayıs’ta başlayacak. Mayıs ayında toplam 60 kişinin eğitim aldığı dersler Haziran ayında da sürecek. Haziran ayı ve sonrasında açılacak sınıflar için başvurular hala devam ediyor. Böylece Eylül ayına kadar kendi işinin patronu olmak isteyen 270 aday, girişimcilik eğitimlerinden yararlanarak hayaline kavuşmuş olacak.

İŞ PLANI YAPANA HİBE VE KREDİ HAZIR

Girişimci adaylarının eğitimlerden sonraki adımı ise iş planlarını oluşturmak. Adaylar, iş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde “Yeni Girişimci Desteği” alacaklar. Geri ödemesiz 50 bin TL olarak belirlenen miktardan, kadın veya engelli girişimciler yüzde 70, erkek girişimciler ise yüzde 60 oranında hibe usulüyle yararlanacaklar.

Kabul gören iş planları çerçevesinde işletmesini kuran adaylar, ayrıca iki yıl sonra ödemek üzere 100 bin TL’ye kadar “Sabit Yatırım Desteği”nden yararlanabilecekler.

“PATRON” OLMAK İÇİN BAŞVURUN

Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde süren eğitimlere başvurular, Ziya Gökalp Caddesinde bulunan Çankaya Belediye Başkanlığı A Blok Kat 11’deki İş ve İstihdam Merkezi’ne yapılabiliyor. Başvuruda bulunmak için bilgi almak isteyenler İş ve İstihdam Merkezi’nin 458 89 00/1070-1071-1072 numaralı telefonlarını arayabilirler.