Diyarbakır’da esrarengiz patlama: 4 PKK lı öldü

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda bir araçta meydana gelen patlamada 4 kişi ölürken, 23 kişi yaralandı. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda patlayan aracın yarattığı tahribat, gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti ile olay yerinde 5 metre derinliğinde 30 metre genişliğinde bir çukur oluşurken, köylüler halen çevrede insan uzuvları ve araç parçalarını topluyor. Köylüler, bazı yakınlarından haber alamadıklarını belirtirken, resmi kaynaklara göre ise vücut bütünlüğü bozulmamış 4 kişi öldü, 23 kişi ise yaralandı. Son dakika olarak gelen habere göre ise patlamada hayatını kaybeden 3 kişinin köylü olduğu belirlendi. Parçalanan cesedin ise bomba yüklü kamyonu kullanan PKK’lı teröriste ait olduğu değerlendiriliyor.

ÖLENLERİN 1’İ PKK’LI, 3’Ü KÖYLÜ

Patlamada ölen ve vücut bütünlüğü bozulmayan 4 kişiden 3’ünün kimliği tespit edildi. Buna göre 3 kişinin köylü olduğu ve Dürümlü Mezrası’ndaki kişilerle aynı soyadını taşıdığı belirtildi. Parçalanan cesedin de bomba yüklü kamyonu kullanan PKK’lı terörist olduğu değerlendirildi.

Patlamanın ardından 5 metre derinliğinde, 30 metre genişliğinde çukur oluştu

KÖYLÜLERDEN SİLAHLI KAVGA İDDİASI

Köylüler, patlamanın yaşandığı Dürümlü Köyü’nden önce aracın Herbasan Köyü’nden geçtiğini belirterek, “Bu araç o köye geldiğinde köylüler araçtakilerle tartışmışlar. Araçtakiler ile o köylüler arasında çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüşmüş. O araçtakiler kaçarak geldiği bizim köyde patladı” dedi. Bu arada köylüler, patlamanın ardından ulaşamadıkları yakınları bulunduklarını belirterek, yakınlarının bulunmasını istedi. Köyde AFAD ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

PATLAMADAN ÖNCE ÇATIŞMA ÇIKTI

Köylülerin iddiasına göre, bomba yüklü kamyon patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitmeden önce Danışlı Köyü’nde bir kaç kez dolaşınca, köylülerin dikkatini çekti. Köylüler durdurdukları kamyondaki kişiyle tartışınca, araçta bulunan kişi yolunu kaybettiğini söyledi. Buna ikna olmayan köylülerin ısrarı üzerine kamyondaki kişinin köylülere silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi. Daha sonra köylülerin söz konusu kamyonu takibe aldıkları, bu sırada silah sesleri geldiği ve ardından Dürümlü mezrasına 150 metre kalarak büyük bir patlamanın olduğu iddia edildi.