Erdoğan endişeli ! Protesto hakkını kullanan insanlara Fransız polisinin şiddetini kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenler’de gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm programında yaptığı konuşmada, Fransa’da demokratik haklarını isteyen eylemcilere karşı başlatılan polis şiddeti karşısında “endişeli” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havaalanı Mahallesi’nde Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Konutları Teslim Töreni’ne katıldı.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Paris’te yaşanan olaylardan dolayı şu anda ben de endişeliyim, kaygılıyım. Protesto hakkını kullanan insanlara Fransız polisinin şiddetini kınıyorum, olayları aktarmayan Batı medyasını kınıyorum.” dedi.

“3 YIL ÖNCE İSTANBUL’DA KESİNTİSİZ YAYIN YAPANLAR NEREDE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul’u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır.”

“BANA AKIL VERİYORDUNUZ…”

“Bana akıl veriyordunuz, Paris’teki özgürlük mücadelesi verenlere niye böyle yapıyorsunuz. Paris’teki olaylar bizi çok üzüyor. Fransa’nın 17-25 Aralık benzeri operasyonlara maruz kalmasından korkuyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Diyarbakır’a gazetecilerini, kameramanlarını, fotoğrafçılarını gönderip, benim oradaki mazlum vatandaşımı konuşturuyorlar. Neden Paris’te Brüksel’de Brezilya’da bunu yapmıyorsunuz.”