Eskişehirspor ve Sivasspor’un işi mucizelere kaldı

Süper ligde kalma mücadelesi veren Anadolu futbolunun yıldızı olarak isim yapan Eskişehirspor mutlak kazanması gereken maçta evinde Medipol Başakşehir’e 2-1 mağlup oldu. 48.dakikada Napoleoni’nin golüyle geriye düşen Es Es 66’da Okriashvili ile umutlandı. 90+3’de Cikalleshi siyah beyazlıları yıkan golü attı. Bu sonucun ardından Eskişehirspor Süper Lig’de kalma şansını mucizelere bıraktı.
Maç bitti Eskişehir karıştı
Medipol Başakşehir karşısında alınan 2-1’lik yenilginin ardından takımlarının küme düştüğünü zanneden Eskişehirspor’un taraftarları, stadı savaş alanına çevirdi.

Eskişehirsporlu taraftarlar maç bitiminde açık tribündeki koltukların bir kısmını yerinden söküp sahaya attı, bir kısım koltukları da ateşe verdi. Taraftarlar arasında çıkan arbede sırasında yaralanan ve sıkılan biber gazından etkilenen bazı taraftarlar 112 ambulansıyla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Kırmızı siyahlı taraftarlar koltukları ateşe verdikten sonra sahaya inerek kale direklerini de devirdi. Bazı taraftarlar reklam panolarını sahanın ortasına getirerek yaktı. İtfaiye ekipleri uzun süre sonra yangına müdahalede bulundu. Eskişehirspor ve Medipol Başakşehirli futbolcuların otobüsleri de polisin geniş güvenlik önlemleri altından stadyumdan ayrıldı.

GELECEK SEZON YENİ STATTA OYNAYACAKLAR
Eskişehirsporlu taraftarların ateşe verdiği Atatürk Stadyumu’nda son maçın oynandığı ve bu stadyumun yıkılıp yerine kent meydanı yapılmasını planlandığı belirtildi. Eskişehirspor, önümüzdeki sezon yeni yapılan 33 bin kişilik stadyumda maçlarını oynayacak.

Bu arada maç sonunda meydana gelen olaylar nedeniyle her iki takımın teknik direktörü de basın toplantısına katılmadı.30 puanlı Eskişehirspor, ligin son haftasında 19 Mayıs Pazar günü Gençlerbirliği deplasmanına konuk olacak. Küme düşme korkusu yaşayan diğer takımlardan 33 puanlı Gaziantepspor, sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak. 30 puanlı Medicana Sivasspor ise evinde Fenerbahçe’yi konuk edecek.
Kayserispor 1-1 Sivasspor
Spor Toto Süper Lig 33. hafta mücadelesinde Medicana Sivasspor deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynanan kritik karşılaşmada Kayserispor’un golü 7. dakikada Diego Biseswar’dan geldi. Konuk ekip Sivasspor’un golünü ise 80. dakikada Aatif kaydetti. Bu sonucun ardından Kayserispor puanını 34’e yükselterek 14. sırada yer aldı. 16. sıradaki Eskişehirspor ile arasında 1 puan olan 17. sıradaki Medicana Sivasspor ise puanını 30’a çıkarttı. Öte yandan Kayserispor ligde kalmayı garantilerken Sivasspor umudunu son haftaya taşıdı.