İstanbul’da “Pakistan Günü” Resepsiyonu düzenlendi…

Halim UTLU

Beyti Güler (Beyti Restoranlarının sahibi), Murat Yalçıntaş (Önde gelen bir iş adamı) ve Yağmur Özdemir’e (Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı), Pakistan Onur Belgesi takdim edildi…..

Başkonsolos Dr.Junaid: Kardeş Pakistan -Türkiye ilişkilerinde, özellikle ekonomi sektöründeki işbirliği son yıllarda giderek arttı…

Pakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Junaid’in ev sahipliğinde, milli gün kutlamaları kapsamında, 20.5.2016 tarihinde Pakistan Milli Günü düzenlendi.Geceye,İstanbul Vali Yardımcısı, Beyoğlu Belediye Başkanı, Beşiktaş Belediye Başkanı, kordiplomatlar, Türk İşadamları,diğer davetliler ve Pakistan topluluğu katıldı.

Dr.Junaid, konuklara Pakistan ekonomisi hakkında bilgi verdi

Pakistan ekonomisi hakkında konukları bilgilendiren Başkonsolos Dr.Yusuf Junaid, Başbakan Navaz Şerif’in liberal ve yatırım dostu politikaları aracılığıyla, Pakistan ekonomisinin iyi geliştiğini ve GSMH büyümesinin %4’ün üzerinde olduğunu söyledi.

Junaid, Pakistan’ın döviz rezervlerinin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu ve 21 milyar ABD Dolarını geçtiğini,kredi derecelendirme kuruluşlarının ve Dünya Bankasının Pakistan’ı hızlı büyüyen bir ekonomi olarak gördüklerini belirtti.

Ekonomi sektöründe, iki ülkenin işbirliği artıyor

Kardeş Pakistan -Türkiye ilişkilerine atıfta bulunan Başkonsolos, son birkaç yıl içerisinde özellikle ekonomi sektöründe, iki ülke arasında daha büyük işbirliği olduğunu ifade etti. Coca-Cola İçecek, Albayrak, Zorlu Enerji ve diğer holdinglerin yaptığı Türk yatırımlarının

Pakistan’da açıkça görüldüğünü, ayrıca kapsamlı bir serbest Ticaret Anlaşması (FTA) üzerinde pazarlıkların devam ettiğini ve Pakistan ile Türkiye’nin bu görüşmelerin sonuçlandırılmasına doğru hızlı biçimde ilerlediğini sözlerine ekledi.

Beyti Güler,Murat Yalçıntaş ve Yağmur Özdemir’e onur belgesi

Bu arada, Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin arttırılması ve büyütülmesine belirgin olarak katkıda bulunan Türk vatandaşlarının onurlandırılması geleneği de devam ettiriliyor.

Pakistan Büyükelçiliği Basın Ataşeliğinden verilen bilgiye göre; İstanbul’daki Milli Günde,

3 Türk vatandaşı Beyti Güler (Beyti Restoranlarının sahibi ve toplumda iyi tanınan bir kişi), Murat Yalçıntaş (Önde gelen bir iş adamı) ve Yağmur Özdemir (Zorlu Enerji’nin Genel Müdür Yardımcısı ), bu kapsamında onurlandırılarak, kendilerine birer onur belgesi takdim edildi.