Kol kola Kurultay meydanına gidecekler

MHP’de dört Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan ortak açıklama yaparak,bugün kongrenin yapılacağı salonda olacaklarını duyurdu. Kongrenin yapılacağı otele giden Akşener, ”Yolları kesmişler, TOMA’ları yığmışlar. Biz şov meraklısı değiliz” dedi.

Muhalifler açıkladı: “Adrese gideceğiz”

MUHALİF dört MHP Genel Başkan adayı bugün ortak açıklama ile bir gün kala arap saçına dönen Ankara Valiliği’nin dün geceyarısı yapılamayacağını açıkladığı kongrenin yapılacağını açıkladı.

MHP olağanüstü kongresi ya sürecini değerlendiren ve Adalet Bakanlığı’nı baskı yapmakla suçlayan MHP genel başkanlığı için adaylıklarını açıklayan eski milletvekilleri Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın ile MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek genel başkanlığa aday olan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ şöyle dediler:“Bütün bu anayasa ve yasaların çiğnenmesi ve fiili baskı ve engellemelere rağmen biz aşağıda isim ve imzası bulunann MP Genel başkan adayları 15 Mayıs 2016’da saat 10.00’da kurultayımızın yapılacağı adreste olacağımızı kamoyuna saygıyla bildiririz!”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
”Dün itibarıyla tüm baskılara rağmen Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi talebin kabulü ile Ankara 25. İcra Müdürlüğünce yapılan tüm işlemlerin iptaline karar vermiştir. Böylece MHP’nin Olağanüstü Tüzük Kurultayının yapılması önündeki engel kalkmamıştır, ancak mahkemenin bu kararı avukatlar marifetiyle gereğinin ifası için Ankara 25. İcra Müdürlüğüne teslim edildiğinde icra müdürünce kongrenin yapılması yönündeki işlemlere derhal başlanmışken avukatlarımızın da şahit olduğu üzere Adalet Bakanlığından gelen bir telefon üzerine yapılan işlemler durdurulmuştur.

İcra Müdürü işlemi durdurmasının akabinde Adalet Bakanlığından konu ile ilgili nasıl bir işlem yapacağı yönünde görüş istemiş bu istem üzerine Adalet Bakanlığı yazılı cevap vererek, İcra Müdürlüğünün Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararını yok sayması talimatını vermiştir. İcra Mahkemelerinin kararını derhal uygulamakla görevli İcra Dairesi bu görevi uygulamaya koymak yerine konunun tarafı haline gelen Adalet Bakanlığından talimat sorarak tamamen hukuksuz bir işlem gerçekleştirmiştir ve Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi kararını hukuka aykırı şekilde yok saymıştır.

Ankara Valiliği başta olmak üzere çeşitli mercilere siyasi baskı yapılarak, kurultayın yapılmasının kolluk kuvvetleri marifetiyle engellenmesi talimatı verilmiştir. MHP’nin bir iç meselesi olan tüzük kurultayı, AKP ve hükümetin meselesi haline gelmiştir. Bir saatte başbakan değiştiren, iki saatte kongre kararı alan zihniyet, MHP Tüzük Kurultayını yaptırmamak için hukuku ayaklar altına almıştır. Unutulmasın ki, adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Özellikle de hukuku bugün siyasi çıkarları için ayakları altına alanlara. Hukuku ayaklar altına alan bu hükümetten ülkücüler bunun hesabını mutlaka soracaktır. Bu hükümetin siyasi komplolarına alet olan bürokratlar da hukuk önünde hesap vereceklerdir.”

KURULTAYLA İLGİLİ TARTIŞMALI SÜREÇ
MHP’li muhaliflerin avukatları, Gemerek Asliye Hukuk mahkemesinin “olağanüstü kongrenin Yargıtay kararı beklenmeden toplanamayacağına” ilişkin yürütmeyi durdurma kararını işleme koyan Ankara 25. İcra Müdürlüğü kararının iptali için Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesine başvurmuş, Ankara 2. İcra Mahkemesi, dün 25. İcra Müdürlüğü’nün tüm işlemlerinin iptaline karar vermişti. Bu kararın ardından ise Ankara 25. İcra Müdürlüğü, 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararının geçerli olmadığını belirterek, tedbirin devam ettiğini bildirmişti. Ankara Valiliği de “Valiliğimize tebliğ edilen mahkeme kararlarından MHP kongresinin yapılamayacağı anlaşılmıştır.” açıklamasında bulunmuştu.

”O KONGRE YAPILACAK”

Sinan Oğan’ın avukatı Kürşat Ergün, “Arkadaşlarımız yola çıktı o kongre yapılacak. Genel başkan adaylarının açıklaması kongre yapılmayacak anlamına gelmiyor” dedi.

ÇAĞRI HEYETİ: BASKILARA RAĞMEN…

Dün gece hukuki süreci değerlendiren MHP Çağrı Heyeti de bugün bir açıklama yaparak, ”Baskılara rağmen kurultayı toplamaya çalışacağız” dedi.

MHP KULİSLERİ: SONUCU BEKLEYECEKLERİNİ AÇIKLAYACAKLAR

MHP kulislerine göre yarın kongre salonuna gidecek olan 4 genel başkan adayı Hükümet ve Adalet Bakanlığı’nı siyasi baskı yapmakla suçlayarak, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin kongrenin toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesinin sonucunu bekleyeceklerini açıklamaları bekleniyor.

SİNAN OĞAN TWITTER’DAN DUYURDU

Kurultayla ilgili muhaliflerin ortak açıklamasını Sinan Oğan, Twitter hesabından duyurdu.