Küresel İyi Yönetim Ödülü, Pakistanlı hayırsever Dr. Zafar Iqbal’a verildi…..

Küresel Bağışçılar Forumu 2016, İstanbul’da yapıldı…..

Küresel İyi Yönetim Ödülü, Pakistanlı hayırsever
ve Taleem Vakfı Başkanı Dr. Zafar Iqbal’a verildi…..

Ödüle, bayanların eğitimi kategorisindeki

hizmetlerinden dolayı layık görüldü…

Haber:Halim UTLU

İki yılda bir Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresinin himayesinde yapılan 2016 Küresel Bağışçılar Forumu’nda, Küresel İyi Yönetim Ödülü, bu yıl tanınmış Pakistanlı hayırsever ve Taleem Vakfı Başkanı Dr. Zafar Iqbal’a verildi.

Malezya’nın Türkiye Büyükelçisi H.E. Dato’ Amran Mohamed Zin, Taleem Vakfını Pakistan’da eğitimi ön plana çıkaran ve küresel iyi yönetim uygulamalarını geliştirdiği için, bu ödüle layık gördü. Ödül bayanların eğitimi kategorisinde verildi.

Mülteci krizine bağışçı tepkiler gibi konuları tartışıldı

İstanbul’da, 25-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılan Küresel Bağışçılar Forumu’nun başkan yardımcılıklarını, Malezya First Lady’si H.E. Datin Paduka Seri Rismah Mansor ve HRH Dr. Shaikha Aisha Bint Faleh Al-Thani Katar üstlendi. Devletler, iş ve bağış sektörlerinde öne çıkan liderler, akademisyenler,araştırmacılar ve sosyal finans, SDG’ler üzerinde bağışların etkisi, dayanıklılık ve radikalleşme, diplomasi ve stratejik iletişim ve mülteci krizine bağışçı tepkiler gibi konuları ve meseleleri tartıştı.

İlk GDF, İstanbul’da 2008’de yapılmış ve o zamanki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık yapmıştı. GDF 2016,değişen bir küresel görünümde, Müslüman Dünyasına odaklanarak, yeni önceliklerin belirlenmesi ve hayırseverliğin rolünün yeniden tanımlanmasını ele aldı

Dr. Zafar Iqbal, Taalem Vakfı’nı 1989’da kurdu

Dr. Zafar Iqbal, Taalem Vakfını kar amacı gütmeyen bir toplum destek kuruluşu olarak, 1989’da kurdu. Pakistan Büyükelçiliği Basın Ataşeliğinden alınan bilgiye göre, Vakıf Pakistan’ın en uzak bölgelerinde eğitim veriyor. Dr Iqbal, kamu sektöründe bir profesyonel ve hayırseverlikten özel sektör desteğine, şirket sektörü kolaylaştırma işlerine ve kamu sektörü hizmet teslimine kadar, değişik roller ve deneyimlerde, belirgin bir çeşitliliğe sahip.