Mısır ordusu: Kayıp uçağın enkazı bulundu

Paris’ten Kahire’ye giderken Akdeniz’de 66 yolcu ve mürettebatla düşen yolcu uçağının enkazına ulaşıldı. Mısır ordusu uçağa ait parçalara İskenderiye açıklarında rastlandığını açıkladı.

Fransa’nın Paris kentinden kalkarak Mısır’ın başkenti Kahire’ye giden Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağı dün sabaha karşı Akdeniz üzerinde radardan kaybolmuştu. 56 yolcu ve 10 mürettebatıyla düşen uçağın enkazını arama çalışmaları aralıksız sürüyor.

Mısır ordusu bugün konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Mısır ordusundan yapılan açıklamada, enkaz parçalarına İskenderiye kentine 290 kilometre uzaklıkta açık denizde rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Mısır donanması yolculara ait eşyalara rastladı. Aynı bölgede kara kutunun bulunması için çalışmalar yürütülüyor” denildi.
YUNAN BAKANDAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı, Mısırlı yetkililerin yolculara ait olduğu düşünülen parçalar ve yolcu koltuğu bulduklarını açıkladı.

Mısır kazanın terörist saldırı nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini açıkladı. Mısır Başbakanı Şerif İsmail, kaza için geçtiğimiz yıl Rus yolcu uçağının Mısır’da düşürülmesi benzeri bir olay da dahil herhangi bir seçeneği ihtimal dışında bırakmak için çok erken olduğunu söylemişti.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Charles de Gaule Havaalanı’ndan kalkan Mısır Havayolları’na (EgyptAir) ait bir yolcu uçağı yerel saatle 02.45’te Akdeniz’de Mısır hava sahasına girdikten sonra radarda kaybolmuştu Uçakta 56 yolcu ve 10 mürettebat bulunuyordu.

Mısır Havayolları’na ait 804 sefer sayılı Airbus A 320 tipi yolcu uçağı ile Mısır hava sahasına girdikten 16 kilometre sonra, 11.280 kilometre yüksekteyken irtibat kesilmişti.