”Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler”

MHP yönetimi ile muhalifleri karşı karşıya getiren kurultay için Ankara’ya gelen çok sayıda partili ve dört başkan adayı, kurultayın yapılması planlanan otelin çevresindedeki polis barikatının önünde geldi. Dört adayın ortak açıklaması da barkatının önünde eski MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu tarafından okundu.

MHP kurultayının gerçekleştirilmesi amaçlanın otelin girişi, sabahın erken saatlerinde mahkemenin tedbir kararına istinaden Ankara Valiliği’nin talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından barikatlarla kapatıldı.

Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde toplandı. Sabah erken saatlerde çağrı heyeti ile bir araya gelen Oğan, Akşener, Aydın ve Özdağ da daha sonra birlikte bu noktaya gelerek partililerle buluştu.

TÜRKEŞ’İN KIZINDAN DÖRT BAŞKAN ADAYINA DESTEK

Bu arada dört muhalif başkan adayının yanında partinin kurucusu Alpaslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş’in de olması dikkat çekti.

Partililerin toplandığı alana Oğan, Aydın ve Özdağ’la birlikte gelen Akşener’in yanında Çağrı Türkeş de vardı.

Partililerin toplandığı alana Oğan, Aydın ve Özdağ’la birlikte gelen Akşener’in yanında Çağrı Türkeş de vardı.
‘HİÇ KİMSE BOŞUNA BEKLEMESİN, AVUÇLARINI OVUŞTURMASIN’

Dört adayın buraya gelmesinin ardından partinin eski Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, adayların ortak açıklamasını okudu. Halaçoğlu’nun okuduğu ortak açıklamadan öne çıkan bölümler şöyle:

“Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP’nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler.”
1022758397.jpgakşener delegelerle

‘HAZİRAN’DA KURULTAY YAPACAĞIZ’
Alandaki gazetecilere açıklama yapan Koray Aydın, kurultaya ilişkin yargı sürecinin bu ayı içinde sonra ereceğini hatırlatarak, haziran ayında kurultayı yapacaklarını duyurdu.

Alana noter getirerek durumu kayıt altına aldıklarını kaydeden Aydın, olağanüstü güvenlik önlemleriyle ilgili olarak “Bir ülkücü olarak ağlamak istiyorum” dedi.

Sinan Oğan ise kendilerine hiçbir resmi belge sunulmadığını bu nedenle de 25. İcra Müdürü’nü davet ettiklerini söyledi.

‘ÜLKÜCÜ HAREKET ENGELLENEMEZ’

Meral Akşener de resmi bir açıklama yapılana dek alanı terk etmeyceğini belirtti.

Akşener ayrıca Twitter hesabından bir fotoğraf paylaşarak “Ülkücü hareket engellenemez” diye yazdı.

ALANDA HAZİRUN DEFTERİ OLUŞTURULDU

Öte yandan MHP’lilerin toplandığı alan bir de hazirun defteri oluşturuldu. Delegelerin salt çoğunluğunun, yani 621 delegenin, imzasının alınması halinde olağanüstü kongre yapılabiliyor. Delegelerden alınacak imza bu nedenle önem taşıyor.