“UMUT”UN SAHNESİ YENİDEN YAPILACAK

“UMUT”UN SAHNESİ YENİDEN YAPILACAK

Çankaya Belediyesi, 90’lı yıllardan itibaren çok sayıda amatör tiyatroya kucak açan, konser, kongre ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan Yılmaz Güney Sahnesi’ni yenilemek üzere yıktı.

Türk sinemasının “Çirkin Kral”ının adını taşıyan Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi yıkıldı. Belediye, günümüz ihtiyaçlarına cevap veremeyen ve prefabrik yapıdan oluşan Yılmaz Güney Sahnesi’ni 300 kişi kapasiteyle yeniden yapacak.

Yılmaz Güney Sahnesi’nin etrafındaki çam ağaçlarını yaşatmak için geçen hafta çeşitli parklara nakleden Çankaya Belediyesi, güvenlik önlemlerini alarak geride bıraktığımız hafta sonu yıkımını gerçekleştirdi. Modern ve konforlu bir bina inşa edecek olan Çankaya Belediyesi, birkaç ay sonra Sahne’yi sanatseverlerin hizmetine sunacak.

“SANATIN DEVRİMCİ RUHUNU TEMSİL EDİYOR”

20 yıldır on binlerce insanı sanatla buluşturan Yılmaz Güney Sahnesi ile ilgili açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; “Sanatın devrimci ruhunu temsil eden Yılmaz Güney’in adını yaşattığımız yeni kültür sanat merkezi O’nun yolunda sanatçılar yetiştirmeye devam edecek. Sanatın Başkent’i Çankaya’da yeni kültür merkezleri açarak, sanatın her yönünü sanatseverlerle buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.

Yıkımın ardından hızla kazı çalışmalarına başlayacak olan Belediye, kısa sürede Başkent sanat çevrelerinin beğenisini kazanacak yeni bir kültür sanat merkezini hizmete açacak.