“Yapılanlar Meclis’te vekil avlanmasıdır…”

“Yapılanlar Meclis’te vekil avlanmasıdır…”
Necdet Buluz

Emekli Ağır Ceza Hakimi Kerim Yılmaz’ın görüşlerini bugünlerde sizlerle sıkça paylaştık. Son olarak TBMM’de içinde HDP’lilerin de bulunduğu 138 milletvekilinin dokunulmazlıkların kaldırılması yolunda atılan adımları da değerlendiren Yılmaz, bu yapılanları “algı operasyonu” olarak değerlendiriyor. “Yapılanlar da Meclis’te vekil avcılığıdır” diyor.
Terörist başı Öcalan için “Halen Apo’ya terörist başı diyemeyen AK Parti’ye hala neden inanıyorsun?” diye de soran Yılmaz “2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde PKK sorunu sıfıra çok yakındı” vurgusu yapıyor.
Kerim Yılmaz’ın konu ile ilgili son değerlendirmesini de sizlerle paylaşıyoruz:
“1-PKK terör örgütü devletin ülke ve milletiyle bölünmez bütünlüğü hedef almış ve amaçla eylem yapan bir örgüttür
2-HDP vekilleri PKK’ nın siyasi uzantısı olduklarını ve organik bağları bulunduğunu hiç inkar etmemiş tersine hep ilan etmişlerdir.
3-Bu suçlar yönünde milletvekillerinin dokunulmazlığı yoktur. Çünkü Anayasa’nın .83. madde dokunulmazlığı düzenler ve 14. Maddeyi istisna tutar ki bu madde işte (1) de yazdığım suçlardır..
Bunlar tartışılmaz anayasal ve hukuki gerçeklerdir.

Sen şimdi 10 yıl boyunca çözüm ortağı terör örgütü PKK ya bölgeyi terk eden AKP’ nin “dokunulmazlık kalktı şimdi o vekiller gününü görecek” demesine inanıyorsun ya! Gene yanılıyorsun.. Bak güzel kardeşim bu bir algı tuzağıdır, Başkanlık için anayasa değişikliğine referanduma yetecek sayıda mecliste vekil avlamasıdır!
Şimdi angut avcılığı çift taraflı olacak. MHP ve AKP tabanında!
Sahi niye sormazsın;

“Yahu bu PKK bu kadar kötü, HDP’ li vekillerde hepten terörist idiyse 7.Hazirandan önce neden bir şey yapmayıp kol kola gülüm sarım gezdiniz? O zaman cami imamı, müezzini miydiler? “

Apo kim mesela? Lise namaz kılan muhterem mi? Eli kanlı katil mi? Hala Apo için “terörist başı” diyemeyen AKP ye neden inanıyorsun ki?
Sor bunları diyorum laga luga ediyorsun. Sonra “angut” diyorum bozuluyorsun…
AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, “Milletim rahat olsun, bu terör belasını ülkenin gündeminden çıkaracağız” demiş!
“Nasıl yani?” diye soracak ne gazeteci ne de muhalefet lideri sözcüsü olmadığı için haspam dikine sallıyor!
Bak güzel kardeşim;
Sen havuzun beyin yıkamasından ya da daha çok evlendirme işlerine programlarına meraklı olduğundan bilmez anlamaz olabilirsin.
Ama şu gerçek değişmez.

1-2002 de AKP iktidara geldiğinde PKK terörü sıfıra çok yakındı.

2-Küresellere söz veren AKP önce Oslo’da sonra İmralı’da çözüm için Apo ve PKK’ yla masaya oturdu. Bölgeyi tümden PKK’ ya terk etti. Arazide patlayan bombayı gördün. Onun bin katı bomba silah ülkeye nasıl girdi hiç düşünmez misin? Sen “analar ağlamasın” masalıyla avutulurken oldu bütün bunlar.

3-Hazirandan sonra iktidar elden gidince iş sarpa sarınca AKP beslediği terörden nemalanmak için seni korkutup oyunu gene aldı!

4-Ama ülke bir sürü mevzi kaybetti devlet örselendi kamu düzeni bitti.

5-Şimdilerde 14 yıldır ülkeyi 7 cüceler yönetiyormuş gibi arsızca ve yüzsüzce terörü yenmekten söz ediyorlar ya asla inama!

6-Ölenler fakir fukara çocukları hep. Ana babaları da AKP seçmeni çoğunlukla. “Vatan sağolsun” deyip boynunu büküyorlar..

Peki taze BB nin oğlu napıyor sence? Senin vergilerinle oluşan kamu malını sövüşleyip derya deniz mal mülk sahibi oluyor. Singapur’da ramazanda kumar oynuyor.

Sen ise “Padişahım çok yaşa” diyorsun hala.. Aslında bunlara müstahaksın da olan bir o yıkık damlı evlerin çocuklarına bir de vatana oluyor.

“Bunu anla diyorum” tınmıyorsun…” Angut” diyorum alınıyorsun.
Çok hassassın çok! Ama vatan bölünüyor haberin yok.”
necdetbuluz@gmail.com
www.facebook.com/necdet.buluz