“YAŞAR KEMAL’E BİR ARA’LIK BAKIŞ” ÇANKAYA’DA

“YAŞAR KEMAL’E BİR ARA’LIK BAKIŞ” ÇANKAYA’DA

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, Yaşar Kemal ve Ara Güler’in fotoğraf kareleriyle perçinlenmiş dostluğuna ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi Fotomuhabir Ara Güler’in deklanşöründen Yaşar Kemal fotoğrafları sergisine ev sahipliği yapıyor. 20’li yaşlarda yolları Hayat Dergisi’nde kesişen iki gazetecinin dostluğu “Yaşar Kemal’e Bir Ara’lık Bakış”la sanatseverlerle buluştu.

Paris, Adana, Tekirdağ gibi kentler İstanbul’un çok sayıda semtinde Yaşar Kemal’i görüntüleyen Ara Güler, eski dostu Yaşar Kemal’in İstanbul’a gelişinden vefatına kadar olan dönem fotoğraflarını sevenleriyle paylaştı. Yaşar Kemal’in insan sevgisi, gazetecilikten yazarlığa geçişi ve edebiyatın ulu çınarı oluş sürecini fotoğraflayan Usta Fotomuhabir Ara Güler, arka planda kentlerin tarihsel dönüşümünü de gözler önüne seriyor.

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları tarafından bir kitapta toplanan 125 fotoğraftan seçilen 43 fotoğraftan oluşan “Yaşar Kemal’e Bir Ara’lık Bakış” sergisi, 31 Mayıs’a dek Çankaya Belediye Başkanlığı’nda yer alan Galeri Çankaya’da görülebilecek.