Millilerimiz Slovenya’yı Burak’la geçti:1-0

2016 Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesi son hazırlık maçında Slovenya’ya konuk olan A Milli Futbol Takımımız, karşılaşmayı 1-0 kazanarak çıkışını sürdürdü.Böylelikle Fransa da oynayacağımız ilk resmi maç öncesi de moral depolamış olduk.
Ay yıldızlı ekibimize galibiyeti getiren gol, 5. dakikada Burak Yılmaz’dan geldi.
7 MAÇTA 6 GALİBİYET, 1 YENİLGİ

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Finalleri hazırlıkları kapsamında oynadığı 7 özel maçta 6 galibiyet (Katar, Yunanistan, İsveç, Avusturya, Karadağ, Slovenya), 1 yenilgi (İngiltere) aldı.
TERİM BÜTÜN HAKKINI KULLANDI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, karşılaşmada 6 oyuncu değiştirme hakkının tamamını kullanarak saha içinde farklı taktiksel denemeler yaptı.
A Milli Takım formasını ilk olarak Karadağ maçında giyen ve sergilediği performansla beğeni kazanarak Avrupa Şampiyonası kadrosunda kalan Emre Mor, Slovenya önünde de etkili oldu. Yedekler arasında başladığı maçın ikinci yarısında oyuna giren Emre, seri hareketleriyle ve direkt rakip kaleye dönük oyunuyla dikkati çekti. Burak Yılmaz, bir pozisyonda yaptığı şık hareket nedeniyle 18 yaşındaki yıldız adayını tebrik etti.
GOLÜNÜ ATTI, TARİHE GEÇTİ

Burak, milli formayla çıktığı 44. maçında 20. golüne ulaştı. Ay-yıldızlı oyuncu, Hakan Şükür (51), Tuncay Şanlı (22) ve Lefter Küçükandonyadis’in (21) ardından milli formayla en fazla gol atan 4. oyuncu konumuna geldi. Burak, on dokuzar gollü Metin Oktay, Cemil Turan ve Nihat Kahveci’yi geride bırakmış oldu.
SLOVENLER EMRE MOR’A BİLE ACIMADI

Ev sahibi Slovenya, ikinci yarıda futbolcularımızı durdurabilmek için sertliğe başvurdu. Rakibin tekmelerinden en çok etkilenen oyuncuların başında Emre Mor geldi.