Bahçeli’de kaybetme korkusu başladı:Vay zavallılar vay,bu kadar mı küçüldünüz !

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Güya kurultay yapacaklardı. Güya 15 Mayıs’ta MHP’yi denetim altına alacaklardı. Başaramadılar. 10 Temmuz’da demokratik şölenimizi yapacağımızı açıklamamıza rağmen bu kez de geçen hafta otel salonlarına tıkıştılar. Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ve pervasızlıkla parti tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. Vay zavallılar vay, bu kadar mı küçüldünüz? Bu kararmış aklı, bu ucube hakkı size hangi MHP düşmanı verdi?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında şunları söyledi:”ALLAH İNANDIRSIN, TURİST ÖMER OLSA HIZINIZA YETİŞEMEZDİ”

Bahçeli, “6.Olağanüstü Büyük Kurultay takvimimizi açıklamamıza, 10 Temmuz’da demokratik şölenimizi yapacağımıza rağmen, bu defa da 19 Haziran diye tutturdular, bu kez de otel salonlarına yığıldılar. Malum isimler, geçtiğimiz Pazar günü, 70 yıllık çok partili siyaset hayatımızda bir ilki gerçekleştirdiler ve kendileri çalıp kendileri oynadılar. Bu zamana kadar görülmemiş çirkeflik ve pervasızlıkla sözüm ona Parti Tüzüğümüzde 13 maddelik değişiklik yaptılar. Vay zavallılarla vay; bu kadar mı küçüldünüz, bu kadar mı şuur kaybına uğradınız? Hadi diyelim, kurultay yaptınız. Hadi bunu kabul ettik sayalım. Peki, yargı kararına göre tek maddelik Tüzük değişikliği gündemiyle toplanması gereken bir kurultayda, hele hele hiç kimsenin haberi olmadan 13 maddeyi hangi ara değiştirdiniz? Merkez Yönetim Kurulu ile Genel Başkan yetkilerini nasıl tırpanlandınız? Bu kararmış aklı, bu ucube hakkı size hangi satılmış, hangi MHP düşmanı verdi? Gözle kaş arasında açılması usulen mümkün olmayan kurultay açıldı, saatlerce delege sayımı yapıldı, gecikmeyle divan seçildi ve çok geçmedi oylama yapılarak Tüzük maddeleri değiştirilmiş oldu. Allah inandırsın, Turist Ömer olsa hızınıza yetişemezdi” diye konuştu.

“SALT ÇOĞUNLUKLA TÜZÜK DEĞİŞTİRİLEMEYECEĞİNİ TESCİL EDEN EMSAL YARGI KARARLARINI HATIRLAYAN İSE HİÇ OLMAMIŞTIR”

Bahçeli, “Korsan kurultaya kim katıldı, kaç kişi katıldı, neye onay verdi, neye zorlandı belli olmadan, bir baktık ki olan olmuş, Tüzüğün 13 maddesi değişivermiş. Benim diyen madrabazın yapamayacağı bir kurnazlıkla adrese teslim iş tamamlanmış. Ankara 13.Noter, bir gün sonra zorlaya zorlaya 656 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır. Ne var ki, hiçbir vicdan sahibi çıkıp da, Tüzük hükümlerinde yapılacak bir değişiklik için Denekler Kanunuyla, Türk Medeni Kanunun 78 ve 81’nci maddeleri kapsamında, toplam delege sayısının üçte iki çoğunluğunun aranacağını söyleyememiştir. Salt çoğunlukla Tüzük değiştirilemeyeceğini tescil eden emsal Yargı kararlarını hatırlayan ise hiç olmamıştır. Bizim toplam delege sayımızın üçte iki çoğunluğu 809’dur. Noter 656 delegenin salonda hazır bulunduğunu açıklamıştır. İyi niyetli delege kardeşlerimizi hariç tutarak soruyorum, bu şartlar altında Tüzüğümüzün değiştiğini hangi bedbaht, hangi şuursuz ileri sürebilecektir? Eğer süren olursa MHP’ye oyun kuranların işbirlikçisi, içimize sızmış Truva atı, dünya durdukça hain olmayacak mıdır? Karar yeter sayısıyla toplantı yeter sayısını karıştıran, Tüzük değişikliğini kanunsuz şekilde oldubittiye getirerek 47 yılımızı inkar eden birkaç densize bu partiyi teslim edeceğimiz, buyurun ne yaparsanız yapın diyeceğimiz mi sanılmaktadır? Nerede bu yoğurdun bolluğu, nerede bu suyun kaynağı? Söylesinler de biz de bilelim, biz de gidip içelim. Ayrıca Akyurt, Ankara il Merkezi olmamasına rağmen, kurultay mekânı olarak bu ilçenin seçilmesi yasa dışı olmayacak mıdır? Böyle görülmeyecek midir? Siyasi Partiler Kanununun çiğnenmesi alışkanlık haline gelip de, yarın birileri Diyarbakır’da parti kurultayı yapmaya kalkarsa ne olacak, bu pirincin taşını kim ayıklayacaktır? Şu keyfe ve cürete bakınız, 10 Temmuz’da Olağanüstü Büyük Kurultayı sözde seçilmiş divan yapacakmış” dedi.

“TÜRK SİYASETİNDE BÖYLE BİR KEPAZELİK NE GÖRÜLMÜŞ, NE DE DUYULMUŞTUR”

Bahçeli, “Biz de sadece misafir olarak katılacakmışız. Türk siyasetinde böyle bir kepazelik ne görülmüş, ne de duyulmuştur. Söylenecek çok söz vardır. 19 Haziran oyunu tam olarak deşifre etmiştir. Ve bize de düşen hem oyunu bozmak, hem de oyuncuları rezil rüsva etmektir. Temiz duygularla Ankara’ya gelen delege kardeşlerim, oyunu görün, oyunun sinsiliğini ve kahpeliğini anlayın. Bizim ne meselemiz varsa, neyi istiyorsanız ve ümit ediyorsanız, bunların hepsini kendi aile içimizde çözeriz, dava hukuku çerçevesinde hallederiz. Pensilvanya’nın oyunlarına kanmayınız, paralel işbirlikçisi maskeli siyaset bezirganlarına aldanmayınız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, davanın namusunu kendi namusum biliyor, bu kutlu hareketi asla mütecaviz ellere, müptezel emellere bırakmayacağımı, asla teslim etmeyeceğimi bir kez daha ilan ediyorum. Tüm delegelerimizi, tüm dava arkadaşlarımızı 10 Temmuz’da 6.Olağanüstü Büyük Kurultayımızı yapmak için Ankara’ya bekliyorum. Milliyetçi Ülkücü Hareket bu badireyi el birliği, güç birliği ve ülküdaşlık ruhuyla aşacak, tam bir kenetlenmeyle oyunu bozacaktır. Herkesin emin ve rahat olsun, davamız için doğru adımları atacağız ve oyunu hepten, kökten, tümden bozacağız. Sözlerime son verirken, muhterem heyetinizi saygılarımla selamlıyor, başarılılarla dolu bir hafta geçirmenizi diliyor, hepinizi Rabbime emanet ediyorum” diye konuştu.

BAHÇELİ: AKLIMDA DURUYOR, GEREĞİ NE ZAMAN GEREKİYORSA YAPILACAKTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerle ilgili disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin “Onun için o aklımda duruyor. Gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacaktır” dedi.

“10 TEMMUZ’A KADAR YARGITAY BU KARARI VERİRSE ÜYELİĞİNİ TAZELERİZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, ‘Sinan Oğan’la ilgili olarak Yerel Mahkemesinin verdiği itirazı Yargıtay reddetti. Nasıl değerlendiriyorsunuz. Adaylığının önü açılmış olmuyor mu bu durumda?’ sorusuna “MHP bu kişiyi ihraç etmiştir. 23’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Merkez Disiplin Kurulunun bu kararını bozmuştur. Sonra MHP Yargıtay’a başvurmuştur. Yargıtay’ın kararını beklemiştir. 2 Kasım 2015’ten bugüne kadar Yargıtay 18’inci Dairesinde bir karar oluşmamıştır. Eğer 10 Temmuz’a kadar Yargıtay bu kararı verirse üyeliğini tazeleriz. Ondan sonra da tüzük gereği ne yapacaksa yapar. Şimdi durumda bunu gerekiyor. Bizde yanılgı yok ama diğerleri biraz düşünmesi lazım” diye yanıtladı.

“SÜRPRİZLERİM OLUR”

Bahçeli, ‘Parti hukukçuları bundan sonra dava açılmayacağını açıklamıştı. Tüzük değişiklikleriyle ilgili Yargıtay’dan bir iptal kararı mı bekleyeceksiniz?’ sorusuna “Sürprizlerimiz olur bekleyin biraz” dedi.

“GEREĞİ NE ZAMAN GEREKİYORSA O ZAMAN YAPILACAKTIR”

Bahçeli muhalif adaylar hakkında disiplin süreci başlatılıp başlatılmayacağına ilişkin şöyle dedi: “Tabi medyanın yüksek desteği kongrelerin karambolde yapıldığı şeyde, bir ihraç kararıyla birisini göndersek ertesi gün onu kahraman yaparsınız. Milletin başına bela edersiniz. Onun için o aklımda duruyor. Gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacaktır.”