Bahçeli’ye göre 19 Haziran da yapılacak MHP kongresi yok hükmündedir

Bahçeli: 19 Haziran bizim için yok hükmünde
MHP lideri Devlet Bahçeli, Pazar günü muhaliflerce yapılması planlanan kongreye ilişkin son dakika açıklaması yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Pazar günü muhaliflerce yapılması planlanan kongreyi değerlendirerek, “Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6. olağanüstü kurultayımız 10 Temmuz’da olacaktır” dedi.
19 Haziran’daki kongrenin kendileri için ‘yok hükmünde’ olduğunu söyleyen Bahçeli, “Sahte ülkücüler, truva atları, milletvekili adayı olmadıklarından dolayı birden bire kurtarıcı rolüne soyunmuş sanal kahramanlar, alayı birden değişimci kesilmişlerdir. Gemlenemeyen ihtirasıyla MHP’yi kontrol etmek isteyenler, şimdi 19 Haziran Pazar günü, olağanüstü kurultay yapmaya çalışacaklardır. Merhum Galip Erdem’in ifadesiyle ‘Ülkücü geçinenler ile ülkücülükten geçinenler çıldırmış gibi tarlalara doluşmuş, tellerden tutunmuş, MHP’yi boğmaya teşebbüs etmişlerdir. Yargıtay karar verse de 12 (19) Haziran bizim için yok hükmündedir” dedi.
” BEKLENTİLERİ BİLİYORUM, İYİ NİYETLİ SİTEM VE SIZLANMALARIN FARKINDAYIM”

Delegelere mesaj veren Bahçeli, şunları söyledi, “19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. ‘Oyuna gelme, kurultaya gel’ sözleriyle 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar, yalandır, dolandır, riyadır, aldatmadır. Çünkü bizim 6’nci olağanüstü büyük kurultayımız 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena’da yapılacaktır. Tüm dava arkadaşlarımı, tüm delegeleri, 10 Temmuz’da oyunu bozmaya çalışıyorum. Bilesiniz ki her talebiniz benim için önemli değerlidir. Beklentileri biliyorum, iyi niyetli sitem ve sızlanmaların farkındayım. Hiç kimse merak buyurmasın, davamızın ruhuna uygun meşru her isteğin karşılanması haktır ve gereği ile zamanı gelince yapılacaktır.”