Bursa’daki deprem korkuttu

Bursa’da sabah saat 07.09 sıralarında merkez üssü Gürsu olan bir deprem meydana geldi. 13.3 kilometre derinlikte meydana gelen deprem tüm Bursa’da hissedildi.İstanbul’dan da hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 4.3 olarak duyurdu.İlk olarak depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi ise, verileri güncelledi ve büyüklüğü 4.6 yaptı.
68 DAKİKADA 8 KEZ SALLANDILAR

Bursa’nın Gürsu İlçesi Kazıklı Köyü’nde saat 07.09’da meydana gelen depremden sonraki 68 dakika içersinde merkez üssü Kazıklı olan biri 3.3 büyüklüğünde olmak üzere 7 deprem daha kaydedildi. Merkez Gürsu İlçesi’nde 6 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 1000 kişinin oturduğu 230 haneli Kazıklı Köyü Muhtarı Salih Dinçer, “Bütün depremleri hissettik. Beşik gibi sallandı. 1999 Marmara Depremi’ni yaşadığımız için çok fazla panik yapmadık. Köyümüzde yıkılan, çatlayan bina olmadı” dedi.

GÜRSU BELEDİYE BAŞKANI KAZIKLI KÖYÜ’NE GELDİ

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kazıklı Köyü’ne giderek incelemelerde bulundu. Depremde can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Belediye Başkanı Işık, “Depremi bayağı hissettik. Allah’tan Kazıklı Köyü’nde ve ilçemizde hiç bir hasar yok” dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ DE YOĞUN DOLU VARDI

Deprem Bursa’da kısa süreli panik havası yaşattı. Gürsu ve bölgesinde yıkılan bina olup olmadığı yapılan incelemenin ardından netlik kazanacak.
Geçtiğimiz Cumartesi günü bölgede bir de dolu felaketi yaşanmış ve 5 bin ton armut ve şeftali zarar görmüştü.