Erdoğan:Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’deki iftar programında konuştu. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde ‘paralel yapı’ya ilişkin “Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi. Belki hala da vardır. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Ya kendileri istifa eder giderler nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda personel için düzenlenen iftarda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin, “13’ü yabancı uyruklu 41 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların büyük kısmı taburcu oldu. 100 civarında tedavisi devam eden yaralımız var. Terör eylemlerinin Türkiye’yi köşeye sıkıştırma, taviz vermeye zorlama amacı taşıdığı açık. Terör ile mücadelede güvenlik güçlerimizden, sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu, oluyor. Bu mücadelede daha sonra da olacak. Dünya hala bizim yaptığımız operasyonların sivil vatandaşları öldürmeye yönelik olduğunu ifade ediyorlar” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısında, 13’ü yabancı uyruklu 41 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların büyük kısmı taburcu oldu. 100 civarında tedavisi devam eden yaralımız var. Türkiye dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde olan bir ülke olarak ağır bir imtihandan geçiyor.

TERÖR İLE MÜCADELEDE GÜVENLİK GÜÇLERİMİZDEN, SİVİL VATANDAŞLARIMIZDAN KAYIPLARIMIZ OLDU, OLUYOR OLACAK

Terör örgütlerinin üstesinden geleceğimizden en küçük bir şüphem yok. Er veya geç, bu işin üstesinden geleceğiz. Bu mücadelede yeri geldiğinde gerek güvenlik güçlerimizden gerekse sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu. Halen de oluyor. Bu mücadelede daha sonra da olacak. Biz terör örgütlerinin kıydığı her canı şehit olarak görüyoruz.

TERÖR EYLEMLERİNİN TÜRKİYE’Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMA, TAVİZ VERMEYE ZORLAMA AMACI TAŞIDIĞI AÇIK

Kimden gelirse gelsin, terör eylemlerinin hepimizin gayet iyi bildiği hususlarda Türkiye’yi köşeye sıkıştırma, taviz vermeye zorlama amacı taşıdığı açıktır.

DÜNYA HALA BİZİM YAPTIĞIMIZ OPERASYONLARIN SİVİL VATANDAŞLARI ÖLDÜRMEYE YÖNELİK OLDUĞUNU İFADE EDİYOR

Dünya hala bizim yaptığımız operasyonların sivil vatandaşları öldürmeye yönelik olduğunu ifade ediyorlar. İşin aslı böyle mi? Sivil vatandaşlarımızı şehit edenlerin kimler olduğu apaçık ortada en büyük ispatı dün akşam. Algı operasyonu ile özellikle, askerimiz, polisimizi bu noktada suçlu zanlı haline getirme gayretleri var. Bunu hiçbir yere yutturamayacaklar.”

(PARALEL YAPILANMA) CUMHURBAŞKANLIĞI’NA DA GİRMİŞLERDİ YA KENDİLERİ İSTİFA EDER NEREYE GİDERLERSE GİTSİNLER

“Paralel yapılanma” ya ilişkin Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi. Belki hala da vardır. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Ya kendileri istifa eder giderler nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler” dedi.