42 Ölü,239 yaralı

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 42 oldu, 239 kişi de yaralandı. Saldırının nasıl gerçekleştiği ise bugün ortaya çıktı. 3 canlı bombanın taksiden indikten sonra ayrıldıkları ve birinin dış hatlar geliş kısmına gittiği, 2 canlı bombanın ise dış hatlar gidiş kısmına yöneldiği belirlendi. Önce dış hatlar geliş kısmına giden canlı bombanın kendisini patlattığı, daha sonra ise dış hatlar gidiş kısmına yönelen 2 canlı bombanın x-raylerin olduğu yerde silahla girişi taradığı tespit edildi.

AKDAĞ: YOĞUN BAKIMDA 41 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ saat 16:30 civarında yaptığı açıklamada, halen hastanelerde bulunan yaralılardan 41’inin yoğun bakımda olduğunu söyledi.
Akdağ İstanbul’da yaralıların bulunduğu hastaneleri ziyaretisonrası gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “10 hastanede ziyarette bulunduk. 250 kişi patlamadan etkilenmiş görünüyor. Hastanelerde yatan yaralı sayısı halihazırda 128. Bunların bir kısmı hafif yaralı, bir kısmı aşırı sesten etkilenmiş. 41 yaralı ise yoğun bakımda yatıyor ama bunların hepsinin hayati tehlikesi yok. Yaralıların içlerinde, Türk, Özbek, Afgan, Suudi, Pakistanlı, Ukraynalı ve bir de İsviçreli var.”

Açıklama şöyle:

İstanbul Valiliği açıklamasında ise, “Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 24 kişi yakınlarına teslim edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

TERÖRİSTLERİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NDA

Saldırıda hayatını kaybeden diğer kişilerin Adli Tıp’taki işlemleri sürüyor; 3 teröristin cesedi de Adli Tıp Kurumu’nda bulunuyor.

TGS’DE ÇALIŞAN 9 PERSONEL HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda Atatürk Havalimanı’nda yer hizmeti hizmeti sunan TGS’nin 9 çalışanı da hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin Mahmut Mer, Mahmut Çizmecioğlu, Mahmut Eymen Demirci, Abdülhekim Buğda, Çağlayan Çöl, Gülşen Bahadır, Yusuf Haznedaroğlu, Ercan Sebat ve Adem Kurt oldukları belirlendi. Turistleri Atatürk Havalimanı’na getiren tercüman Ertan An, bir otelde çalışan Murat Güllüce ve Gümrük Muhafaza memuru Umut Sakaroğlu da hayatını kaybedenler arasında yer aldı.