IŞİD yine Can evimizden vurdu:36 Ölü 147 yaralı

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen terör saldırısı sonucu 36 kişi hayatını kaybetti. Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor. Havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından yaralılar hastanelere kaldırıldı. Yaşanan saldırıyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, teröristlerin muhtemelen IŞİD ‘e bağlı olduğu sanılıyor
İstanbul Valisi Vasip Şahin’in ilk açıklamasına göre hain saldırıda 28 kişi hayatını kaybetti… Vali Şahin şunları söyledi: “Değerli basın mensupları, bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti. 60’a yakın yaralı hastanelerimize intikal ettirilmiştir. Yaralıların tedavileri, hastanelerde devam etmektedir. Detaylı incelemeler her yönüyle sürdürülmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Yine yolcu giriş ve çıkışları hızla normale dönüştürülmekte olup kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır.”

X-RAY’DAN GEÇEMEYİNCE KALAŞNİKOFLA TARADI

Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nin girişinde bu akşam peş peşe 3 ayrı patlama meydana geldi. 3 canlı bombanın saldırı düzenlediği öğrenildi. Önce bir teröristin x-ray cihazından geçmeye çalıştığı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattığı belirtiliyor. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor. Bir teröristin sağ olarak yakalandığı iddiası da var. Bu bilgiler henüz teyit edilmedi.

31 CİVARINDA ÖLÜ, 147 YARALI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda, ilk bilgilere göre 3 canlı bombanın kendisini patlattığını belirterek, “Teyide muhtaç ham bilgi. 3 tane teröristin olduğu ifade ediliyor. Ve şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, 31 civarında ölü var. Yaralı sayısı da 147 olarak bana geldi” dedi.

Kendisine gelen bilgilere göre 31 civarında kişinin yaşamını yitirdiğini, 147 kişinin de yaralandığını açıklayan Bakan Bozdağ, “Ve şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana gelen son bilgilere göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yabancı uyruklu, Türk vatandaşı olabilir. Adli Tıp Kurumu’na şu ana kadar gelen ceset sayısı 24. Diğerleri hastanelerde 7 tanesi henüz gelmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana geldi. İncelemeler devam ediyor. Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütüne ilişkin de şu anda bir takım bulgular var, ancak onunla ilgili de kesinlik kazandıktan sonra bir değerlendirme yapılacaktır” diye konuştu.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte meydana gelen terör saldırısı hakkında Genel Kurulu bilgilendirmek istiyorum. Öncelikle bu menfur terör saldırısını gerçekleştirenleri, gerçekleştirme talimatları verenleri nefretle lanetlediğimi ifade etmek isterim. İçişleri Bakanlığı’ndan aldığım bilgilere göre… Tabii bu bilgiler sıcak bilgiler. Gelişmeler takip ediliyor. Benim vereceğim bilgiler, ilk etapta ulaşan bilgilerdir. Bu bilgilerde de zaman içinde farklılaşmalar olabilecektir. Bana verilen bilgeye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kaleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir. Ancak bunların hepsi ilk bilgiler. Daha olay sıcak olduğu için bunlar teyit edilebilir veya aksi de çıkabilir. Bu kayıtla bilgleri paylaştığımı ifade etmek isterim. Çünkü teyitli bilgiler değil. Ayrıca Havaalanı metro girişinde de bir patlama olduğuna dair haberler var.”

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: 36 ÖLÜ

Öte yandan gece saatlerinde Atatürk Havalimanı’ndan açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, 36 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yıldırım, 3 teröristin de öldüğünü açıkladı.