PARKLAR 450 BİN ÇİÇEKLE RENKLENDİ

PARKLAR 450 BİN ÇİÇEKLE RENKLENDİ

Çankaya Belediyesi tarafından parklara dikilen 450 bin çiçekle rengarenk olan parklarda çalışmalar devam ediyor. Toplam sayı 600 bini bulacak.

Nisan sonunda başlayan çalışmalar kapsamında ilçedeki parkları çiçeklere bezeyen Çankaya Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.
500’ü aşkın park ve yeşil alanı bulunan Çankaya Belediyesi, uygun olan tüm alanları değerlendirerek bir buçuk aylık süreçte 450 bin çiçek dikti. Devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla sezon başında hedeflenen ve geçen yılın yaklaşık üç katı olan 600 bin çiçek rakamına ulaşılmış olacak.

“ASLANAĞZI” DA VAR “BODRUM PAPATYASI” DA
Farklı güzellikteki pek çok çiçek Çankaya parklarını süslüyor. Sayıca en fazla olan Ateş, Aslanağzı, Horoz İbiği, Kadife, Petunya, Yıldız ve Zinya’nın yanı sıra Alisyum, Begonya, Gazanya, İpek, Mine, Vapur Dumanı, Vinka Rozet ve Bodrum Papatyası’da görsel güzellikleri ile dikkat çekiyor.
Sarı, mavi, yeşil, kırmızı, mor ve beyazın tüm tonlarını sergileyen çiçekler, Ankaralıların en çok tercih ettiği Kuğulu, Ahlatlıbel, Ahmed Arif ve Çansera gibi büyük parklarda yerini çoktan aldı.