….Ve MHP de KURULTAY Pazar günü toplanıyor

MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, kurultay ile ilgili açıklama yaptı. Akşener’’Bu kurultay yapılmazsa yargı kararı yerine getirilmemiş olur.Bu nedenle Kurultay yasal olarak Cumartesi günü toplanacaktır ”dedi.
Meral Akşener, Çağrı Heyeti’nin belirlediği tarih olan 19 Haziran’da tüzük kurultayını yapacaklarını açıkladı.

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener MHP’de Pazar günü yapılması beklenen tüzük kurultayıyla ilgili açıklama yaptı.

Akşener özetle şöyle konuştu:

”Bu tüzük kurultayı zorunlu meşru ve kanuna uygun yapılması zorunlu bir kurultaydı. Tüzük kurultayı toplanacak. Mahkemeye sunduğumuz dilekçedeki madde değişecek, üst kurul delegelerimiz seçimli kurultay kararı alacak.

”BU BİR TARİH YAZMA SÜRECİ OLMUŞTUR”

19’unda kurultayı hep birlikte icra edeceğiz. Bizi bugüne getiren onların iradesidir. Bu bir tarih yazma süreci olmuştur.

”USUL HATASI YAPMAYACAĞIZ”

Kongrede tüzük kurultayı olduğu için usul hatası yapmayacağız. Usul hatası yapmayacağımız için usulden herhangi bir itirazın söz konusu olamayacağı bugünkü Türkiye’de bile hukukçuların itiraz edemeyeceği bir kurultay yapacağız. Noterlerimizin eşliğinde delegelerimizi kayıt altına alındığı bir süreci gerçekleştireceğiz. Hukuk açısından bakıldığında siyasi partiler yasasının 14. maddesi gereğince bu tür kurultaylar tarif edilmiştir. Ona uyarak yola çıkacağız.

”MHP BU ÜLKEYİ YÖNETECEKTİR”

Biz birbirimize güvenerek yola çıktık pek çok suçlamalar ile karşı karşıya kaldık. İktidar partisinin tüm propaganda araçları üzerimize geldi. Sırf adaylar suçlansa iyi, imza veren delegelerimiz çok haksız, çok ağır, çok seviyesiz iftiralar ile karşı karşıya kaldılar. Bu süreç onların olgunluğu sayesinde bugünlere geldi. Ve gösterdik ki MHP bu ülkeyi yönetecektir.”

Çağrı heyeti bir kamu görevi yürütmektedir. Bu kurultay yapılmazsa yargı kararı yerine getirilmemiş olur. Hukuk açısından bakıldığında Siyasi Partiler Yasası’nın 14. maddesine göre bu tür kurultaylar çok açık bir şekilde tarif edilmiştir. 595 sayısı salt çoğunluktur. Bu sayı ile toplanır. Kararlar da gelen delegenin salt çoğunluğu ile karar alınır. Kurultayımız herhangi bir tartışmaya açık olmaktan çıkmıştır.